Ο Μπιλ Γκέιτς απαντά στις θεωρίες συνωμοσίας: Τα social media και η πανδημία είναι κακός συνδυασμός

Ο Μπιλ Γκέιτς απαντά στις θεωρίες συνωμοσίας: Τα social media και η πανδημία είναι κακός συνδυασμός Facebook Twitter
EPA
0

Μαζί με το ξέσπασμα της πανδημίας και με παρόμοια - αν όχι μεγαλύτερη - ταχύτητα, άρχισαν να διαδίδονται θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό και το εμβόλιο, μπλέκοντας μυστικές οργανώσεις, υποθετικούς σατανικούς επιστήμονες και σε πολλές περιπτώσεις, τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Από την αρχή της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, μόνο στο Facebook εκτιμάται πως πάνω από 16.000 συνωμοσιολογικές αναρτήσεις για τον κορωνοϊό έχουν εμπλέξει ονομαστικά τον Μπιλ Γκέιτς. Τα σχόλια και τα share αυτών των ψευδών ισχυρισμών έχουν ξεπεράσει τις 900.000 ενώ, σύμφωνα με την εταιρεία Zignal Labs, τα τοπ δέκα βίντεο συνωμοσίας για τον Γκέιτς και την νόσο Covid-19, μετρούν ήδη πάνω από πέντε εκατομμύρια views. 

Απαντώντας σε μια θεωρία συνωμοσίας ότι ο ίδιος είναι «προσωπικά υπεύθυνος» για την πανδημία, καθώς και στις ανεδαφικές θεωρίες πως προωθεί τα εμβόλια που περιέχουν τεχνολογία γεωεντοπισμού για τον έλεγχο του πληθυσμού, ο Γκέιτς σχολίασε πως τα social media και η πανδημία είναι «κακός συνδυασμός».

«Οι άνθρωποι ψάχνουν για πολύ απλές εξηγήσεις, ποιος είναι ο κακός εδώ. Και σε μεγάλο βαθμό αυτό συνδέεται με την πολιτική, περισσότερο στις ΗΠΑ από άλλα μέρη. Φυσικά τα εμβόλια δεν ήταν δημοφιλή και πριν όλο αυτό ξεκινήσει». 

«Άνθρωποι σαν και εμένα ή τον δρ. Φάουτσι γίνονται συχνά ο στόχος. Το έξυπνο πράγμα που κάνουν (σ.σ οι συνωμοσιολόγοι) είναι ότι μεταστρέφουν την ιστορία. Το ίδρυμα μας έχει δώσει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον οργανισμό αγοράζοντας εμβόλια (σ.σ υπό κλινική δοκιμή) για να σώσουμε ζωές. Το αντιστρέφουν και λένε ότι κερδίζουμε χρήματα και προσπαθούμε να σκοτώσουμε ανθρώπους με τα εμβόλια, ότι προσπαθώ να εφεύρω κάτι. Είναι αλήθεια, σχετιζόμαστε με τα εμβόλια αλλά αναστρέφουν την σύνδεση μας με αυτά». 

Αναφερόμενος στο πλήθος τέτοιων αναρτήσεων είπε πως τα νούμερα του κάνουν τρομερή εντύπωση. «Και δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που θα περίμενε κανείς» πνα διαδίδουν τέτοιες θεωρίες. Κλείνοντας σχολίασε πως «εκπληκτικές εταιρείες» αναζητούν το εμβόλιο και εξέφρασε την ελπίδα του πως οι θεωρίες συνωμοσίας θα υποχωρήσουν και η ανθρωπότητα θα κερδίσει από την ιστορία καινοτομίας. 

 

 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

Πολιτισμός / Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

«Ας θυμόμαστε πόσο σκληρά κρίθηκε, ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες και όταν τους θέλουμε 'στα μέτρα μας'», έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος σε ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζένιφερ Λόπεζ και Φρέντι Κρούγκερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρέντι Κρούγκερ, Μπρους Σπρίνγκστιν και Τζένιφερ Λόπεζ από αύριο στους κινηματογράφους

Το δράμα γύρω από την ηχογράφηση του εμβληματικού άλμπουμ «Nebraska», η μιούζικαλ εκδοχή του «Φιλιού της Γυναίκας Αράχνης», το ντεμπούτο του youtuber Κρις Στάκμαν «Shelby Oaks» και η επανέκδοση του «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Πολιτισμός / Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Με μια εμφάνιση γεμάτη τόλμη και υπονοούμενα, ο Σουηδός ηθοποιός απέδωσε για ακόμη μία φορά τη φετιχιστική αισθητική της νέας του ταινίας «Pillion»
LIFO NEWSROOM
Οι Times UK για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Τι έγραψαν οι Times για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου

Οι Times δίνουν περισσότερο βάρος στις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του Μουσείου, ότι δηλαδή η προστασία των Γλυπτών του Παρθενώνα προτάσσεται έναντι κάθε άλλης εκδήλωσης
LIFO NEWSROOM