Φεστιβάλ του Λοκάρνο: Ο Κώστας Γαβράς βραβεύτηκε για την προσφορά του στον κινηματογράφο

Ο Κώστας Γαβράς έλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στον κινηματογράφο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Ο Κώστας Γαβράς έλαβε εχθές τιμητικό βραβείο στο 75ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο για την όλη προσφορά του στον διεθνή κινηματογράφο.  

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης βραβεύτηκε στην Πιάτσα Γκράντε της ελβετικής πόλης λαμβάνοντας τη λεγόμενη «Λεοπάρδαλη της Τιμής». Πρόκειται για ένα βραβείο με το οποίο έχουν επίσης τιμηθεί στο παρελθόν προσωπικότητες όπως ο Jean-Luc Godard και η Agnès Varda.

Ο Κώστας Γαβράς έλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στον κινηματογράφο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο κ. Γαβράς μιλώντας στα ιταλικά ευχαρίστησε τόσο τους διοργανωτές όσο και το κοινό ενώ μίλησε και για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που δημιούργησε, το Compartiment tueurs (1965), την οποία το κοινό του φεστιβάλ πρόκειται να ανακαλύψει εκ νέου.

Ο σκηνοθέτης θα συμμετάσχει επίσης σε πάνελ συζήτησης του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα. 

Ο Κώστας Γαβράς έλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στον κινηματογράφο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.

Ο Κώστας Γαβράς έγινε διεθνώς γνωστός για ταινίες που έχουν καθαρά πολιτικό περιεχόμενο, με πιο γνωστή το θρίλερ Το Ζ (1969), αλλά έχει σκηνοθετήσει και κωμωδίες. Οι περισσότερες ταινίες του έχουν γυριστεί στη γαλλική γλώσσα ωστόσο, έξι γυρίστηκαν στην αγγλική γλώσσα.

Το Φεστιβάλ του Λοκάρνο ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 13 του μήνα.

Με πληροφορίες από Premiere.fr

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Πολιτισμός / Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Ο ρηξικέλευθος γερμανικός θίασος Novoflot με έδρα το Βερολίνο επισκέφθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να παρουσιάσει τα δύο τελευταία μέρη από την ευρηματική, τριετή τριλογία του με τίτλο Η όπερα #1–#3. Απόψε η δεύτερη παράσταση.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ