Ο Κέισι Άφλεκ σπάει τη σιωπή του για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που επισκίασε τα Όσκαρ

 

Ο Κέισι Άφλεκ δηλώνει «απίστευτα περήφανος» για το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου, που κέρδισε για την ερμηνεία του στην ταινία «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα» (Manchester by the Sea), ωστόσο τη νίκη του έχει επισκιάσει μια παλιά κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση. Σε μία νέα συνέντευξη, ο ηθοποιός σπάει τη σιωπή του και μιλάει για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση έγιναν το 2010 εναντίον του Κέισι Άφλεκ, από δύο γυναίκες που είχαν δουλέψει μαζί του το 2009 στο πειραματικό φιλμ «I'm Still Here». Μετά τη μήνυση των γυναικών, οι δύο πλευρές κατέληξαν τελικά σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ο ίδιος ο Άφλεκ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

 

Η εφημερίδα Boston Globe, που φιλοξενεί τη νέα του συνέντευξη, περιγράφει την αντίδραση του ηθοποιού, στην ερώτηση σχετικά με την παραπάνω υπόθεση, ως εξής:

 

«Είπε πως έχει απαγορευτεί και στις δύο πλευρές να κάνουν σχόλια για το συγκεκριμένο ζήτημα, και πως κανένας από όσους τον καταδικάζουν online δεν γνωρίζουν τι συνέβη», έγραψε ο δημοσιογράφος Mark Shanahan, προσθέτοντας πως ο 41χρονος ηθοποιός «αναστέναξε βαριά».

 

Ωστόσο, ο Κέισι Άφλεκ έκανε την παρακάτω δήλωση: «Πιστεύω ότι κάθε είδους κακομεταχείριση από οποιονδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο, είναι απαράδεκτη και αποτρόπαια, και ο καθένας αξίζει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό στον χώρο εργασίας και οπουδήποτε αλλού. [...] Δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που να μπορώ να κάνω σχετικά με αυτό. Εκτός από το να ζω τη ζωή μου με τον τρόπο που ξέρω ότι τη ζω και να μιλάω για τις δικές μου αξίες και για το πώς προσπαθώ να ζω συνέχεια με βάση αυτές».

 

Κατά πόσο η συγκεκριμένη απάντηση θα καθησυχάσει τους επικριτές, όπως η Μπρι Λάρσον η οποία αρνήθηκε να χειροκροτήσει όταν απένειμε το Όσκαρ στον ηθοποιό, μένει να φανεί.