Ο Καρλ Λάγκερφελντ αποτεφρώθηκε - Η γάτα του ήταν εκεί μαζί με λίγους αγαπημένους του σχεδιαστή

Ο Καρλ Λάγκερφελντ αποτεφρώθηκε - Η γάτα του ήταν εκεί μαζί με λίγους αγαπημένους του σχεδιαστή Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με τις επιθυμίες του, ο σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ, που πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 85 ετών, αποτεφρώθηκε σήμερα στη Γαλλία.

Την είδηση μετέδωσε το περιοδικό Closer στον ιστότοπό του και αναμεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.

Η αποτέφρωση του Λάγκερφελντ έγινε στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι σήμερα το μεσημέρι.

Η σορός του σχεδιαστή έφτασε με πομπή στον ειδικό χώρο όπου ήταν το αποτεφρωτήριο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλα έγιναν υπό άκρα μυστικότητα και πως ο χώρος φυλάσσονταν από άντρες ασφαλείας ενώ είχαν προσκληθεί ελάχιστοι φίλοι του Λάγκερφελντ.

Η γάτα του σχεδιαστή, η λατρεμένη του Σουπέτ, έφτασε στο χώρο μέσα σε μια τσάντα Louis Vuitton, μεταδίδει το Closer.

Λίγοι συγγενείς, συνεργάτες, ο ισχυρός άντρας του ομίλου LVMH group Μπερνάρ Αρνό με τη σύζυγό του και η αγαπημένη του φίλη Καρόλίνα του Μονακό, ήταν μεταξύ όσων έδωσαν το παρών.

Η αποτέφρωση έγινε παρουσία της στενής του συνεργάτιδας Βιρζινί Βιάρ, που τον διαδέχθηκε στη διεύθυνση σχεδιασμού των κολεξιόν του οίκου Chanel, σύμφωνα με το περιοδικό.

Μια εκπρόσωπος Τύπου του οίκου είχε αναφέρει την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι επιθυμίες του θα «γίνουν σεβαστές».

Η τέφρα του Λάγκερφελντ θα τοποθετηθεί μαζί με εκείνη της μητέρας του και ένα μέρος της με εκείνη του Ζακ ντε Μπασέ, ο οποίος υπήρξε σύντροφός του. Το υπόλοιπο από την τέφρα του θα δοθεί στην οικογένεια του Μπασέ, σε ειδικά σχεδιασμένη τεφροδόχο.

Ο Λάγκερφελντ έλεγε με χιούμορ ότι θα προτιμούσε «να πεθάνει» παρά να τον θάψουν κι είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι ήθελε να τον αποτεφρώσουν.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια