Μπορεί για τον σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ να μην υπάρξει δημόσια κηδεία, αλλά ο οίκος Chanel σχεδιάζει την δική του αποχαιρετιστήρια τελετή που θα τιμήσει τη ζωή του και το έργο του.

 

Ο γερμανός σχεδιαστής μόδας πέθανε την Τρίτη, σε ηλικία 85 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

 

Η τελετή θα διοργανωθεί από τον οίκο Chanel, όπως ανακοινώθηκε στη γαλλική εφημερίδα  Le Figaro.

 

Εκπρόσωποι του οίκου εξήγησαν ότι ο Λάγκερφελντ θα αποτεφρωθεί και θα ακολουθήσει μια αυστηρά ιδιωτική τελετή, αλλά ότι μια ακόμη αποχαιρετιστήρια τελετή θα λάβει χώρα λίγες μέρες μετά.

 

Ο Λάγκερφελντ είχε μιλήσει προηγουμένως για την τελευταία του επιθυμία, λέγοντας πέρυσι στο περιοδικό Numéro ότι επιθυμούσε μα αποτεφρωθεί και δεν ήθελε κόσμο στη κηδεία του.

 

 

Η τελευταία συλλογή του Λάγκερφελντ για τον οίκο Chanel θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού την Τρίτη 5 Μαρτίου.

 

 

Η επίδειξη θα είναι αφιερωμένη τη μνήμη του και αναμένεται να κληθούν πολλοί σχεδιαστές και διάσημοι φίλοι του σχεδιαστή.

 

Η τελετή της Chanel εκτιμάται πως θα γίνει μια μέρα πριν το σόου, αλλά δεν δίνονται ακόμη πληροφορίες για το πότε και πού θα γίνει αυτό.

 

Η τελευταία συλλογή του Λάγκερφελντ για τον Fendi παρουσιάστηκε στο Μιλάνο χθες, όπου ο ιταλικός οίκος απέδωσε φόρο σε έναν άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκε για 54 χρόνια.