Ο Εντ Σίραν κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ- Λίγες ώρες μετά τη δικαστική νίκη

Ο Εντ Σίραν κυκλοφόρησε το νέου του άλμπουμ -Λίγες ώρες μετά τη δικαστική νίκη για λογοκλοπή Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Λίγες μόνο ώρες μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου που αποφάσισε την αθώωσή του για υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων, ο Εντ Σίραν κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ «Subtract».

Χθες δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε ότι ο Εντ Σίραν δεν έκανε λογοκλοπή στο τραγούδι του Μάρβιν Γκέι του 1973 «Let's Get It On». Η υπόθεση αφορούσε το τραγούδι του Εντ Σίραν από το 2014 «Thinking Out Loud».

Την μήνυση κατέθεσαν οι κληρονόμοι του Εντ Τάουνσεντ, του συνθέτη του τραγουδιού που ερμήνευσε ο Μάρβιν Γκέι, οι οποίοι κατηγόρησαν στον Βρετανό ότι αντέγραψε τις αρμονίες του κομματιού καθώς και μελωδικά και ρυθμικά στοιχεία χωρίς άδεια.

Σε μια δήλωση μετά την ετυμηγορία, ο Εντ Σίραν είπε ότι δεν θα «επιτρέψω στον εαυτό μου να γίνω κουμπαράς».

Η αγωγή κατατέθηκε αρχικά το 2017, αλλά χρειάστηκαν έξι χρόνια για να φτάσει τελικά σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο Εντ Σίραν από την πλευρά του, είχε από την αρχή αρνηθεί κατηγορηματικά ότι έκλεψε το κομμάτι «Let’s Get It On». Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι το τραγούδι χρησιμοποιούσε κοινές μουσικές δομές, που υπάρχουν ωστόσο σε πολλά ποπ κομμάτια.

 Ο Εντ Σίραν, πριν την απόφαση του δικαστηρίου είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που η ετυμηγορία είναι εναντίον του θα εγκατέλειπε τη μουσική.

Με πληροφορίες του Independent

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM