Tο ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς για τις τουαλέτες στο Τόκιο, η επιστροφή της Τζόντι Φόστερ και το νέο cut του «Triangle of Sadness»

Tο ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς για τις τουαλέτες στο Τόκιο, η επιστροφή της Τζόντι Φόστερ και το νέο cut του Triangle of Sadness Facebook Twitter
Triangle of Sadness
0

— Με το Decision to Leave του να φεύγει με το Βραβείο Σκηνοθεσίας από το Φεστιβάλ Καννών, ο Νοτιοκορεάτης Παρκ Τσαν-Γουκ έχει ήδη στα σκαριά τα επόμενα σχέδιά του. Όπως ανέφερε ο ίδιος, έχει ένα σενάριο για γουέστερν κι ένα σενάριο για ταινία επιστημονικής φαντασίας, για τα οποία αναζητά χρηματοδότηση, καθώς και ένα remake του Le Couperet (2005) του Κώστα Γαβρά, μιας ταινίας όπου ένας εργαζόμενος δολοφονεί τους συνυποψηφίους του για προαγωγή στην εταιρεία που εργάζεται.

— Μένουμε στις Κάννες, καθώς ο νικητής του φετινού Φοίνικα Ρούμπεν Έστλουντ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα μεγαλύτερο cut του Triangle of Sadness για να κυκλοφορήσει στις αίθουσες. Η ταινία αγοράστηκε στις ΗΠΑ από τη Neon για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, όπως λέγεται, με την εταιρεία να ετοιμάζει οσκαρική καμπάνια ανάλογη εκείνης των Παρασίτων.

— Θυμάστε εκείνο το απίθανο πρότζεκτ των Γιαπωνέζων αρχιτεκτόνων Κένγκο Κούμα και Ταντάο Άντο, που σχεδίασαν μια σειρά από πολυτελείς δημόσιες τουαλέτες στο Τόκιο, ανάμεσα τους και μια διάφανη; Ε, κίνησαν το ενδιαφέρον του Βιμ Βέντερς, ο οποίος πρόκειται να γυρίσει ένα φιλμ μικρού μήκους γύρω από αυτές. «Η τουαλέτα είναι ένα μέρος όπου είμαστε όλοι ίσοι, πλούσιοι και φτωχοί, νέοι και φτωχοί. Εκεί όλοι είμαστε μέρος της ανθρωπότητας», δήλωσε σχετικά ο Βέντερς.

— Το νέο trailer του Thor: Love & Thunder μάς έδωσε τις πρώτες εικόνες του Κρίστιαν Μπέιλ στον ρόλο του Γκορ, του Φονέα των Θεών. Είναι ο δεύτερος Μπάτμαν που προσλαμβάνει η Marvel σε ρόλο κακού μετά τον Μάικλ Κίτον, που είχαμε δει στον ρόλο του Vulture στο Spiderman: Homecoming.

— Η Τζόντι Φόστερ αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην τέταρτη σεζόν του True Detective, συνεχίζοντας την παράδοση της σειράς να προσελκύει κινηματογραφικούς αστέρες περιωπής στο καστ της. Θυμίζουμε ότι σε αυτή την τέταρτη σεζόν δεν θα ανακατευτεί καθόλου ο δημιουργός της σειράς Νικ Πιτζολάτο. Aντίθετα, την επιμέλεια θα έχει το δημιουργικό team των Ίσα Λόπεζ και Μπάρι Τζένκινς (Moonlight).

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρούμπεν Έστλουντ: «Έμαθα σινεμά γυρίζοντας ταινίες για το αλπικό σκι!»

Οθόνες / Ρούμπεν Έστλουντ: «Έμαθα σινεμά γυρίζοντας ταινίες για το αλπικό σκι!»

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Σουηδός σκηνοθέτης μίλησε στη LiFO από τη Χιλιαδού της Εύβοιας, εκεί όπου πέρασε με το συνεργείο και τους ηθοποιούς του το περασμένο καλοκαίρι γυρίζοντας το «Τρίγωνο της θλίψης», επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 75ου Φεστιβάλ Καννών.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο φιλμικός χρόνος στις ταινίες του Παρκ Τσαν Γουκ και της Κλερ Ντενί

Ανταπόκριση από τις Κάννες / Ο φιλμικός χρόνος στις ταινίες του Παρκ Τσαν Γουκ και της Κλερ Ντενί

Το «Decision to Leave» και το «Stars at Noon» είναι δυο εξαίσια ερωτικά θρίλερ που χειρίζονται έντεχνα τον χρόνο και καταργούν την ακαδημαϊκότητα της πλοκής.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM
Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM