Νέα Υόρκη: Έργα 18 καλλιτεχνών στον νέο Τερματικό Σταθμό του αεροδρομίου JFK

Νέα Υόρκη: Έργα 18 καλλιτεχνών στον νέο Τερματικό Σταθμό του αεροδρομίου JFK Facebook Twitter
Tο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι στη Νέα Υόρκη / Φωτ: Getty
0

Έργα 18 καλλιτεχνών θα φιλοξενεί ο νέος τερματικός σταθμός στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι στη Νέα Υόρκη.

Η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ και η JFK Millennium Partners (JMP), η εταιρεία που επιλέχθηκε να κατασκευάσει και να λειτουργήσει τον Τερματικό Σταθμό 6 (T6) 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Διεθνές Αεροδρόμιο ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ανέθεσαν σε 18 καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τα έργα που θα είναι έτοιμα όταν ανοίξουν οι πρώτες πύλες του σταθμού, το 2026.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες είναι δέκα από τη Νέα Υόρκη και έχουν στόχο να «αιχμαλωτίσουν» το πνεύμα της μητρόπολης. Τα έργα θα είναι γλυπτά, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, γυάλινα μωσαϊκά δαπέδου και επιτοίχια έργα. Όλα τους θα δημιουργούν μία μοναδική αίσθηση της «πόλης που δεν κοιμάται ποτέ».

«Οι τοίχοι, τα δάπεδα, οι οροφές θα εμπλουτιστούν με αρχιτεκτονικά ενσωματωμένα έργα των πιο εξαίρετων καλλιτεχνών της εποχής μας» δήλωσε ο Νίκολας Μπομ, καλλιτεχνικός και εκτελεστικός διευθυντής του Public Art Fund, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού αφιερωμένου στην τέχνη σε δημόσιους χώρους που θα ηγηθεί του προγράμματος τέχνης.

Ο νέος Τερματικός Σταθμός 6, ο οποίος θα λειτουργήσει πλήρως έως το 2028 αποτελεί βασικό στοιχείο της αναμόρφωσης του αεροδρομίου JFK ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η δημόσια τέχνη που εμπνέει αποτελεί ουσιαστικό μέρος της στρατηγικής μας για τη δημιουργία αεροδρομίων παγκόσμιας κλάσης που γίνονται προορισμοί από μόνα τους», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρχής Λιμενων, Ρικ Κότον, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ. Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα δημιουργήσουν έργα είναι οι Μπάρμπαρα Κρούγκερ, Τερεσίτα Φερνάντες, Νίνα Σανέλ Άμπνεϊ και Τσαρλς Γκέινς.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM
Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Πολιτισμός / Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Μια μεγάλη έκθεση στο Bowes Museum επιστρέφει στη διαδρομή της Vivienne Westwood, πενήντα χρόνια μετά την έκρηξη του punk, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένωσε τη μόδα με την πρόκληση, την ιστορία του ενδύματος και μια ολόκληρη αισθητική ανυπακοής.
THE LIFO TEAM
ΟΣΚΑΡ ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πολιτισμός / Το μήνυμα του Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2026: «Όχι στον πόλεμο, ελευθερία στην Παλαιστίνη»

Τον Φεβρουάριο, ο Μπαρδέμ ήταν ένας από τους πάνω από 100 διάσημους που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία επικρίνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη «σιωπή» του σχετικά με τη Γάζα
THE LIFO TEAM