LIVE!

Κύμα καύσωνα σαρώνει τις ΗΠΑ - Οι θερμοκρασίες κατέρριψαν ρεκόρ δεκαετιών

Κύμα καύσωνα σαρώνει τις ΗΠΑ - Οι θερμοκρασίες κατέρριψαν ρεκόρ δεκαετιών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Κύμα καύσωνα σαρώνει τις τελευταίες ημέρες  τις κεντρικές και βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, με τον υδράργυρο να καταρρίπτει ρεκόρ δεκαετιών.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έχουν καταγραφεί ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ. Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ, ενεργοποίησε το Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης λόγω του καύσωνα που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Υπολογίζεται πως ο καύσωνας αναμένεται να επηρεάσει περίπου 80 εκατομμύρια ανθρώπους από την Ιντιάνα μέχρι το Μέιν. Στην πόλη Σίρακιους της Νέας Υόρκης, ο υδράργυρος έφτασε τους 34,4 βαθμούς Κελσίου, στο υψηλότερο για την εποχή επίπεδο από το 1994.  Λόγω των θερμοκρασιών που σημειώνονται, η κυβερνήτρια κάνει όγο για ένα δυνητικά θανατηφόρο κύμα καύσωνα.

«Έχουμε δει χιονοθύελλες, έχουμε δει πλημμύρες, είχαμε τυφώνες, είχαμε ανεμοστρόβιλους… Αλλά αυτός ο καύσωνας είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει περισσότερους θανάτους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες από τη ζέστη, ενημέρωσε πως οι παραλίες και οι δημόσιες πισίνες θα είναι ανοικτές από νωρίς το πρωί για το κοινό που θα θελήσει να εκμεταλλευθεί την αργία της 19ης Ιουνίου.

Στο Σικάγο, η μέγιστη θερμοκρασία ανήλθε σε 36,1 βαθμούς Κελσίου στο διεθνές αεροδρόμιο Ο’Χέαρ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 35,5 βαθμών που είχε καταγραφεί το 1957. Το Ντιτρόιτ και η Φιλαδέλφεια, όπως και αρκετές περιοχές σε Νιου Χάμσιρ, Κονέκτικατ και Μέιν, προβλέπεται τα επόμενα 24ωρα να καταγράψουν θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγος Μαρκ Σενάρντ.

Τέλος, από τη μεριά της και η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν τους γείτονες τους, ιδίως τους ηλικιωμένους που είναι πιο ευάλωτοι σε συνθήκες καύσωνα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

 
 
Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM