Μπρους Σπρίνγκστιν: Ανοίγει το αρχείο του και κυκλοφορεί 7 άλμπουμ με ακυκλοφόρητα τραγούδια

Μπρους Σπρίνγκστιν: Ανοίγει το αρχείο του και κυκλοφορεί 7 άλμπουμ με ακυκλοφόρητα τραγούδια Facebook Twitter
Μπρους Σπρίνγκστιν/ Φωτ.: EPA
0

Ο Bruce Springsteen ανοίγει τα προσωπικά του μουσικά αρχεία και κυκλοφορεί 83 ακυκλοφόρητα τραγούδια στα τέλη Ιουνίου, σε μια κίνηση που ενδέχεται να σχετίζεται με τη μεταφορά της ζωής του στη μεγάλη οθόνη.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, η νέα συλλογή με τίτλο «Tracks II: The Lost Albums» θα κυκλοφορήσει στις 27 Ιουνίου από τη Sony Music και θα περιλαμβάνει επτά ολοκληρωμένα άλμπουμ, με συνολικά 83 τραγούδια, εκ των οποίων 74 δεν έχουν ακουστεί ποτέ ξανά.

«Τα 'Lost Albums' ήταν πλήρη άλμπουμ, κάποια μάλιστα είχαν φτάσει μέχρι και τη μίξη, αλλά δεν κυκλοφόρησαν ποτέ», δήλωσε ο Springsteen. «Έχω ακούσει αυτά τα τραγούδια μόνος μου ή με κοντινούς φίλους για χρόνια. Χαίρομαι που επιτέλους θα μπορέσει και το κοινό να τα απολαύσει. Ελπίζω να τα αγαπήσετε όσο κι εγώ».

Η μουσική γράφτηκε και ηχογραφήθηκε από το 1983 έως το 2018, με το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς να τοποθετείται χρονικά στη δεκαετία του 1990, όπως είπε ο ίδιος σε σχετικό βίντεο στο YouTube.

Το πρώτο δείγμα από τη νέα συλλογή, το τραγούδι "Rain in the River", δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα.

Ο Springsteen – που το 1984 κυκλοφόρησε το «Born in the U.S.A.», το εμπορικά πιο επιτυχημένο του άλμπουμ με 17 πλατινένιες διακρίσεις – απάντησε επίσης με χιούμορ στις διαχρονικές αναφορές ότι η δεκαετία του ’90 υπήρξε «χαμένη» για εκείνον:

«Διαβάζω συχνά ότι ήμουν κάπως “χαμένος” εκείνη την περίοδο», σχολίασε ειρωνικά. «Όχι, καθόλου. Δούλευα συνεχώς».

Μεταξύ των άλμπουμ που περιλαμβάνονται στη νέα κυκλοφορία είναι τα: «La Garage Sessions '83», «Streets of Philadelphia Sessions», «Somewhere North of Nashville», «Inyo», «Twilight Hours», «Perfect World» και «Faithless», στα οποία ο τραγουδιστής πρόσθεσε τις τελικές πινελιές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η κυκλοφορία των «Lost Albums» ενδέχεται να συνδέεται με την πολυαναμενόμενη βιογραφική ταινία «Deliver Me From Nowhere», που βασίζεται στη ζωή και την καριέρα του Bruce Springsteen. Τον ρόλο του θρυλικού μουσικού αναλαμβάνει ο Jeremy Allen White («The Bear»), ενώ η ταινία αναμένεται στους κινηματογράφους μέσα στο 2025.

Ο Bruce Springsteen, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του αμερικανικού ροκ, συνεχίζει να εμπνέει, να δημιουργεί και να επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με το κοινό — ακόμη και μέσα από το «παρελθόν» του.

Με πληροφορίες από CNBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Μία νέα έκθεση για τους αρχιτέκτονες, desiners και εικαστικούς που δημιούργησαν με πρωτοβουλία μιας διεθνούς ελβετικής οργάνωσης υπέροχες παιδικές χαρές και παιχνίδια για τα παιδιά του κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Πολιτισμός / Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Όλα ξεκίνησαν περίπου τρία χρόνια πριν, όταν ο ΛΕΞ διάβασε για το σενάριο της ταινίας «Σπασμένη Φλέβα» και αποδέχθηκε την πρόταση του σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη, να δημιουργήσει ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι για τις ανάγκες του φιλμ
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Το επιβλητικό κτίριο εκτείνεται σε περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 εκθέματα που καλύπτουν επτά χιλιετίες αιγυπτιακής ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM