Μήνυση στον Salt Bae από πρώην σερβιτόρο του- «Έκλεβε τα tips και απέλυε όποιον τολμούσε να διαμαρτυρηθεί»

Μήνυση στον Salt Bae από πρώην σερβιτόρο του- «Έκλεβε τα tips και απέλυε όποιον τολμούσε να διαμαρτυρηθεί» Facebook Twitter
EPA
0

O διάσημος Τούρκος σεφ Salt Bae μηνύθηκε από πρώην εργαζόμενο στο εστιατόριο του στο Μανχάταν επειδή, σύμφωνα με την καταγγελία, παρακρατούσε τα φιλοδωρήματα και απέλυε όποιον παραπονιόταν για αυτό. 

Ο σερβιτόρος Mustafa Fteja, που δεν εργάζεται πια στο εστιατόριο, κατέθεσε μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Εκεί αναφέρει πως το πρώην αφεντικό του, που έγινε διάσημο από τον τρόπο που αλατίζει τα κρέατα, κρατούσε για τον εαυτό του όλα τα έξτρα χρήματα που προορίζονταν για το προσωπικό. Ανάμεσα σε αυτά και οτιδήποτε πάνω από αυτόματο 18% που προστίθεται στους λογαριασμούς των πελατών για το σέρβις. 

Επίσης, το εστιατόριο «κούρευε» και ένα 3% από το ποσό των φιλοδωρημάτων πριν αυτά δοθούν στο προσωπικό στο τέλος κάθε εβδομάδες. Επιπλέον, ο σερβιτόρος αναφέρει πως το μοίρασμα των tips γινόταν με άδικο τρόπο, καθώς περιλαμβάνονταν σε αυτό και μη σερβιτόροι, όπως οι υπάλληλοι του μπαρ, οι σούσι σεφ και οι υπεύθυνοι του εστιατορίου.

«Οι πελάτες πιστεύουν, όπως είναι λογικό,  πως το 100% της γενναιοδωρίας τους πηγαίνει στο προσωπικό εξυπηρέτησης», λέει ο μηνυτής και προσθέτει πως ο διάσημος σεφ απέλυε όποιον σερβιτόρο διαμαρτυρόταν για το θέμα. 

Το πραγματικό όνομα του Salt Bae είναι Nustret Gokce. Το εστιατόριο του στο Μανχάταν άνοιξε το 2018. Παρά τη διεθνή φήμη, έχει δεχθεί έντονη κριτική από τους Νεοϋορκέζους, για τις υψηλές τιμές αλλά και επειδή ο Salt Bae κόβει το κρέας χωρίς να φοράει γάντια, κάτι που παραβαίνει τον υγειονομικό κώδικα της Νέας Υόρκης. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Titi - Στο πέρασμα του κυκλώνα»: Στις Νύχτες Πρεμιέρας το ντοκιμαντέρ της Νατάσσας Μπλάτσιου σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Πολιτισμός / «Titi - Στο πέρασμα του κυκλώνα»: Ένα ντοκιμαντέρ για τις καταστροφικότερες συνέπειες της κλιματικής κρίσης

Το ντοκιμαντέρ της Νατάσσας Μπλάτσιου που γυρίστηκε στη Μαδαγασκάρη, σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, συμμετέχει στις Νύχτες Πρεμιέρας.
NEWSROOM