Τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του Κώστα Βουτσά εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

 

Ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης, έπειτα από νοσηλεία περίπου 20 ημερών. Ο Κώστας Βουτσάς ήταν ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος, που υπηρέτησε την κωμωδία, την επιθεώρηση, το δράμα, με ταλέντο, χιούμορ, ήθος, συναδελφικότητα και πείσμα, ως ένα αξιοθαύμαστο υπόδειγμα θεατράνθρωπου, επισημαίνει η κ. Μενδώνη στο συλλυπητήριο μήνυμά της.

 

«Μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους Έλληνες τη βαθιά θλίψη για την απώλεια του Κώστα Βουτσά. Δεν ήταν μόνο πρωταγωνιστής του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ήταν ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος», αναφέρει η Λίνα Μενδώνη σε ανακοίνωση.

 

 

«Με την οικειότητα που διέκρινε την παρουσία και τις ερμηνείες του, ήταν φίλος που έμπαινε στα σπίτια και στις ζωές όλων μας από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η παροιμιώδης αμεσότητά του έσπαγε τον «τέταρτο τοίχο» και ορμούσε πέρα από τα όρια του κάθε μέσου. Γινόταν σχεδόν φυσική. Οι ταινίες του εκφράζουν μια ολόκληρη εποχή. Πολλές από τις ατάκες του, έχουν περάσει -ακόμη και σήμερα- στην καθημερινότητά μας», σημειώνει η υπουργός Πολιτισμού.

 

 

«Στην καριέρα του, που διήρκεσε δεκαετίες -μέχρι ακόμη και την τελευταία στιγμή- προχώρησε παράλληλα με την ιστορία του ελληνικού θεάματος του 20ου και του 21ου αιώνα. Από τα επαρχιακά μπουλούκια και τη θεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, ακόμη και τις βιντεοταινίες, ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε την κωμωδία, την επιθεώρηση, το δράμα, με ταλέντο, χιούμορ, ήθος, συναδελφικότητα και πείσμα, ως ένα αξιοθαύμαστο υπόδειγμα θεατρανθρώπου. Η απώλειά του είναι μεγάλη. Αφήνει ένα πλούσιο έργο που θα μας συντροφεύει και στο μέλλον», καταλήγει η κ. Μενδώνη, που εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους πολυάριθμους φίλους του Κώστα Βουτσά.