Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Το όνομά της θα δοθεί σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης

Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Το όνομά της θα δοθεί σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Εκτάκτως συνήλθε εχθές το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου λόγω του θανάτου της διευθύντριας, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.

«Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα φώτισε με την προσωπικότητα της και το τεράστιο έργο της στην Εθνική Πινακοθήκη την Ελληνική τέχνη. Για 30 ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε με πάθος και όραμα το Μουσείο, επιτυγχάνοντας μέσα από μεγάλα εικαστικά γεγονότα να το αναδείξει σε κέντρο αισθητικής παιδείας και πολιτισμού. Συνέβαλε στη διεύρυνση του ρόλου του στην Ελληνική επικράτεια με την ίδρυση της Εθνικής Γλυπτοθήκης και των παραρτημάτων στη Σπάρτη, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο και την Αίγινα», σημειώνει το ΔΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στη συνέχεια, όπως τονίζεται, «με τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση του κτηρίου κατέστησε την Εθνική Πινακοθήκη εφάμιλλη των μεγάλων μουσείων του κόσμου και την οδήγησε στη νέα της εποχή, αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη τη γνώση, τους υψηλούς στόχους, τους αγώνες για την επίτευξή τους, τα λαμπρά επιτεύγματα».

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο «εκφράζοντας ομόφωνα τη βαθιά του λύπη για την απώλεια της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα και την ευγνωμοσύνη του για το έργο της» αποφασίζει:

  • Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία της.
  • Να εκφωνήσει μέλος του τον επικήδειο.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη της.
  • Να δοθεί το όνομά της σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης.
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ THE WEEK 783

Πολιτισμός / 18 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι' αυτή την εβδομάδα (22-28/9/2023)

Οι Villagers of Ioannina City ανηφορίζουν στον Λυκαβηττό, η μεγάλη αναδρομική έκθεση έργων του Γιώργου Χατζημιχάλη ανοίγει τις πόρτες της και το πρώτο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ καταφθάνει στην Αθήνα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ