Κερτ Κομπέιν: Στη δημοσιότητα από το FBI επιστολές που σχετίζονται με τον θάνατό του

Κομπέιν Facebook Twitter
Getty Images
0

Το FBI δημοσιοποίησε αρχεία που περιέχουν επιστολές, οι οποίες συνδέονται με τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν στις 5 Απριλίου 1994.

Οι επιστολές στα αρχεία, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του E! News, σχετίζονται με τις διαδεδομένες αμφιβολίες για με τις περιστάσεις γύρω από τον θάνατο του frontman των Nirvana. «Πιστεύω ότι μπορεί να έχει διαπραχθεί μεγάλη αδικία στην περίπτωση του Κερτ Κομπέιν» έγραψε ένας ανώνυμος αποστολέας σε email που στάλθηκε στο γραφείο του FBI στο Σιάτλ το 2013 και αναφέρεται σε αντιφάσεις γύρω από την επίσημη εκδοχή της αυτοκτονίας.

 «Αισθάνομαι…  ότι πληροφορίες έχουν αγνοηθεί και αποσιωπηθεί για πολύ καιρό από την αστυνομία του Σιάτλ και τα ΜΜΕ. Σας γράφω με την ελπίδα ότι θα βοηθήσετε να ασκηθεί πίεση για επανεξέταση του θανάτου του κ. Κομπέιν. Εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν να δουν τις αντιφάσεις γύρω από τον θάνατο να ξεκαθαρίζονται μια για πάντα. Είναι λυπηρό να πιστεύουμε ότι μια τέτοια αδικία μπορεί να επιτραπεί στις ΗΠΑ» σημειώνει.

Ένα άλλο γράμμα από το 2007 αναφέρει: «Αγαπητοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, σας γράφω για τον λόγο ότι, θέλω μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη… και για άλλους που αγαπούσαν αυτόν τον άνθρωπο όσο και εγώ». Και αυτός ο αποστολέας αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή της αυτοκτονίας και εκφράζει φόβους ότι ο δολοφόνος του Κομπέιν είναι ακόμα εκεί έξω και ενδέχεται να συνεχίσει τη δολοφονία.

Το αρχείο περιλαμβάνει επίσης δύο πανομοιότυπες απαντήσεις του FBI σε δύο επιστολές του 2006 θαυμαστών του Κομπέιν.  

«Κατανοούμε την ανησυχία σας» αναφέρεται στις  απαντητικές επιστολές όπου διευκρινίζεται ότι προκειμένου το FBI να ξεκινήσει έρευνα πρέπει να παρουσιαστούν συγκεκριμένα γεγονότα που να δείχνουν ότι έχει παραβιαστεί η ομοσπονδιακή νομοθεσία. «Με βάση τις πληροφορίες που παρείχατε, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας εντός της ερευνητικής δικαιοδοσίας του FBI. Δεν μπορούμε, συνεπώς, να αναλάβουμε ερευνητική δράση σε αυτήν την περίπτωση».

Επιπλέον, τα αρχεία περιλαμβάνουν απόσπασμα ενός φαξ που στάλθηκε από την εταιρεία παραγωγής πίσω από το «Unsolved Mysteries». Το 1997, η σειρά παρουσίασε ένα επεισόδιο με επίκεντρο τον θάνατο του Κομπέιν.

Σύμφωνα με τον Ε! News, το έγγραφο αναφέρει ότι «ο ιδιωτικός ερευνητής και πρώην αναπληρωτής σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες» Τομ Γκραντ «διαφωνεί έντονα» με το ότι ο τραγουδιστής αυτοκτόνησε και ενώ διατυπώνει ερωτήματα σε σχέση «με το υποτιθέμενο σημείωμα αυτοκτονίας». Ο Γκραντ αργότερα εμφανίστηκε στο επεισόδιο «Cobain» της σειράς «Unsolved Mysteries».

Σύμφωνα με τον Rolling Stone, το οποίο πρώτο αναφέρθηκε στα έγγραφα, το FBI δεν έχει διευκρινίσει τον λόγο για τον οποίο δημοσιοποίησε τώρα τα αρχεία.
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ