ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Κολωνού, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Κολωνού, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Από 8 έως 26 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Κολωνού, αγαπημένοι καλλιτέχνες μοιράζονται με τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, ξεχωριστές και επιλεγμένες  θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες
0

Το Φεστιβάλ Κολωνού του Δήμου Αθηναίων,  το φεστιβάλ πολιτισμού και ψυχαγωγίας που το αθηναϊκό κοινό το έκανε θεσμό, επιστρέφει δυναμικά τον Σεπτέμβριο, στην ιστορική γειτονιά της πόλης, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού. 

Από 8 έως 26 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Κολωνού, αγαπημένοι καλλιτέχνες μοιράζονται με τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, ξεχωριστές και επιλεγμένες  θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). 

Μετά την επιτυχία του καλοκαιρινού προγράμματος «Όλη η Αθήνα μια σκηνή» του Δήμου Αθηναίων, που υλοποίησε ο ΟΠΑΝΔΑ στηρίζοντας έμπρακτα τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, ο ΟΠΑΝΔΑ δίνει ραντεβού το φθινόπωρο με κοινό και καλλιτέχνες στο θέατρο Κολωνού, συνεχίζοντας να προσφέρει πολιτισμό, ψυχαγωγία και ποιότητα ζωής στις γειτονιές της πόλης.

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου με το νεοελληνικό μυθιστόρημα φαντασίας «Ο Πίθηκος Ξουθ» του Ιάκωβου Πιτσιπίου, το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης  Μοσχοχωρίτη, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού, που έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και έχουν ξεχωρίσει. Η σκηνή του θεάτρου θα υποδεχτεί τις «Θεσμοφοριάζουσες» με τον Γιάννη Μπέζο, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, καθώς και τον «Κατά φαντασίαν ασθενή» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη με τον Θανάση Τσαλταμπάση στον πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τη Νικολέτα Βλαβιανού και τον Νίκο Ορφανό. 

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Κολωνού, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Το θέατρο Κολωνού αποτελεί, και το φθινόπωρο, σημείο συνάντησης αγαπημένων καλλιτεχνών της ελληνικής μουσικής σκηνής και του αθηναϊκού κοινού

Μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών η Μαρία Πετεβή ως Ιφιγένεια, μαζί με τους Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Ιωάννα Παππά,  Άκη Σακελλαρίου και Γιώργο Χρυσοστόμου κρατούν τους βασικούς ρόλους στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, ενώ θα παρουσιαστεί και ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη σε μία εξαιρετική διανομή την οποία σχηματίζουν, μεταξύ άλλων, οι Γιάννης Στάνκογλου, Αλέκος Συσσοβίτης και Ιωάννης Παπαζήσης.

Το θέατρο Κολωνού αποτελεί, και το φθινόπωρο, σημείο συνάντησης αγαπημένων καλλιτεχνών της ελληνικής μουσικής σκηνής και του αθηναϊκού κοινού, που θα αποχαιρετήσουν συντροφιά το καλοκαίρι στις συναυλίες του Φεστιβάλ Κολωνού. Η Πέννυ Μπαλτατζή στο πλευρό της Athens Big Band, ο Χρήστος Νικολόπουλος με την Πίτσα Παπαδοπούλου και τον Στέλιο Διονυσίου, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Χρήστος Παπαδόπουλος παρέα με τους Λάμπρο Καρελά, Γιώργο Σαρρή, Θοδωρή Παπαδόπουλο και Βασίλη Κορδάτο, καθώς και η Συμφωνική και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων, πλέκουν το μουσικό ιστό του φεστιβάλ, που θα μετατρέψει τις φθινοπωρινές μας βραδιές σε ατμοσφαιρικές, μοναδικές, απολαυστικές, μουσικές εμπειρίες.

Το Φεστιβάλ Κολωνού τιμά την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με ξεχωριστές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. «Το Προσφυγάκι» σε σκηνοθεσία Αιμιλίας Υψηλάντη, «Δέσποινα του… κανενού» σε σκηνοθεσία Νικολέτας Βλαβιανού, «Αγγέλα Παπάζογλου» σε σκηνοθεσία Λάμπρου Λιάβα και Άννας Βαγενά, «Το χρονικό των δέκα Ημερών – Αϊβαλί 1922» σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου και η μουσική παράσταση το «Σμυρνέικο Μινόρε» με τον Γρηγόρη Βαλτινό στην αφήγηση, θα ζωντανέψουν μνήμες, μιλώντας μας για τις αλησμόνητες πατρίδες. Τέλος, το αφιέρωμα στη Σμύρνη και την προσφυγιά συμπληρώνουν οι συναυλίες  «Αχ! Ανατολή» με τον Πέτρο Γαϊτάνο και τη Νάντια Καραγιάννη και «Με τον ήλιο γείτονα και τους καημούς μας αρμαθιά» με τον Μανώλη Μητσιά, τη Μυρτώ Βασιλείου, τον Θάνο Ματζίλη και την Ελεάννα Βαρελά.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Πολιτισμός
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία «Αρκάντια» του Γιώργου Ζώη επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα Όσκαρ

Πολιτισμός / Η ταινία «Αρκάντια» του Γιώργου Ζώη επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα Όσκαρ

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό, η ταινία εκπροσωπεί τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο και έχει ήδη αποσπάσει διεθνή αναγνώριση μέσω της συμμετοχής της σε σημαντικά φεστιβάλ
LIFO NEWSROOM
Στο πλευρό του Πάρι Ρούπου οι Έλληνες κωμικοί - Οι αναρτήσεις τους

Πολιτισμός / Στο πλευρό του Πάρι Ρούπου οι Έλληνες κωμικοί - Η νέα ανάρτηση της Pizza Fan μετά τις αντιδράσεις

Άλλοι με χιούμορ, άλλοι απορημένοι και άλλοι αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση του κωμικού, οι stand-up comedians έστειλαν το μήνυμά τους, απέναντι στην απόφαση για την απόλυση του Πάρι Ρούπου
LIFO NEWSROOM
Ταυτοποιήθηκε η Λαοδίκη, η γυναίκα που τιμήθηκε με άγαλμα στην Χερσόνησο της Κριμαίας

Πολιτισμός / Ταυτοποιήθηκε η Λαοδίκη, η γυναίκα που τιμήθηκε με άγαλμα στην Χερσόνησο της Κριμαίας

Η μαρμάρινη κεφαλή ανακαλύφθηκε το 2003 σε ένα μεγάλο οικιστικό συγκρότημα κοντά στο θέατρο και την αγορά της αρχαίας Χερσόνησου, κατά τις ανασκαφές σε κατοικία ύψους 718 τετραγωνικών μέτρων
LIFO NEWSROOM
Μεταφέρεται η sold-out συναυλία του Mulatu Astatke στην Αθήνα

Πολιτισμός / Μεταφέρεται η sold-out συναυλία του Mulatu Astatke στην Αθήνα

Το 2025 σηματοδοτεί την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του, σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ Mulatu Plays Mulatu, που ηχογραφήθηκε σε Λονδίνο και Αντίς Αμπέμπα, με τη συμμετοχή big band και παραδοσιακών Αιθιόπων μουσικών
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Καρντινάλε: «Δεν θέλω να σταματήσω να δουλεύω»

Πολιτισμός / «Δεν θέλω να σταματήσω να δουλεύω» - Η Κλαούντια Καρντινάλε σε μία από τις τελευταίες της συνεντεύξεις

Η Iταλίδα ηθοποιός, που μεσουράνησε τη δεκαετία του '60, έφυγε από τη ζωή στα 87 της χρόνια - Μέχρι πρόσφατα δήλωνε πως δεν θέλει να σταματήσει να δουλεύει και πως η συμμετοχή σε 135 ταινίες δεν είναι αρκετές
LIFO NEWSROOM
Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζέσικα Τσαστέιν και Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντι Κάπριο, Τσαστέιν και Τσαγγάρη από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή πολιτική κωμωδία του Πολ Τόμας Άντερσον, η νέα προκλητική δουλειά του Μισέλ Φράνκο και η πρώτη αγγλόφωνη ταινία της Ελληνίδας δημιουργού ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε η Κλαούντια Καρντινάλε, Ιταλίδα σταρ του «Γατόπαρδου», στα 87 της χρόνια

Πολιτισμός / Πέθανε η Κλαούντια Καρντινάλε, Ιταλίδα σταρ του «Γατόπαρδου», στα 87 της χρόνια

Γεννημένη στην Τύνιδα στις 15 Απριλίου 1938, η Κλαούντια Καρντινάλε συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς, μεταξύ των οποίων οι Λουκίνο Βισκόντι, Φεντερίκο Φελίνι, Ρίτσαρντ Μπρουκς, Ανρί Βερνέιγ και Σέρτζιο Λεόνε.
LIFO NEWSROOM