Η Ιρλανδή τραγουδίστρια Σινέντ Ο' Κόνορ ανακοίνωσε πως ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά της σε Σουχάντα Νταβίτ. 

 

«Είμαι υπερήφανη που έγινα μουσουλμάνα» έγραψε η Ο'Κόνορ στο Twitter στις 19 Οκτωβρίου.

 

«Αυτό είναι η φυσική κατάληξη της περιπλάνησης κάθε έξυπνου θεολόγου. Όλες οι μελέτες των Γραφών οδηγούν στο Ισλάμ, καθιστώντας τις υπόλοιπες γραφές περιττές». 

 

Όπως εξήγησε η ίδια, το νέο της όνομα σημαίνει «μάρτυρες» στα αραβικά. 


Η Ο'Κόνορ είχε αλλάξει και πέρυσι το όνομά της σε Μάγκντα Νταβίτ, υποστηρίζοντας πως το έκανε για να απελευθερωθεί από τις «πατρικές κατάρες». 

 

Η τραγουδίστρια που έγινε παγκοσμίως γνωστή με την επιτυχία "Nothing Compares to you" ανέβασε στο Twitter φωτογραφία με παραλλαγμένο το γνωστό μότο της Nike "Just Do It": «Φόρα χιτζάμπ. Απλά κάντ'ο».

 

Σε πρόσφατη ανάρτησή της, η τραγουδίστρια επιχειρεί να ψάλει το Αζάν, το κάλεσμα σε προσευχή. 

 

 

«Αυτή είναι η πρώτη μου απόπειρα να τραγουδήσω το Αζάν. Η προφορά είναι σε κάποια σημεία λάθος επειδή τα συναισθήματα με παρέσυραν και με αποτράβηξαν από το κείμενο αλλά θα υπάρξουν ακόμα εκατοντάδες φορές πάνω στο σκηνή». 

 

Η 51χρονη δήλωσε πανευτυχής που ασπάστηκε το Ισλάμ και ευχαρίστησε τους αναρίθμητους μουσουλμάνους που επικρότησαν την απόφασή της. 

 

Το 1992, η Ο'Κόνορ είχε προκαλέσει σωρεία επικρίσεων, όταν έσκισε μία φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού σόου Saturday Night Live, του NBC.

 

Το 1999, η τραγουδίστρια είχε χειροτονηθεί από έναν «επίσκοπο» μίας καθολικής αίρεσης. Αργότερα, με αφορμή ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης χαρακτήρισε το Βατικανό «φωλιά διαβόλων» και τώρα ασπάζεται ανοικτά το Ισλάμ. 


Με πληροφορίες από CNN