Οι κακές σχέσεις των πρίγκιπα Ουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι ξεκίνησαν πολύ πριν οι σύζυγοί τους μπουν στη βασιλική οικογένεια.

 

Όταν ο 36χρονος Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ διαχώρισαν το σπίτι και το γραφείο τους από εκείνο του 38χρονου Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον το 2019, η έχθρα ανάμεσα στα δυο αδέρφια άρχισε πλέον να γίνεται εμφανής και στο κοινό. 

 

Ο ιστορικός Ρόμπερτ Λέισι στο νέο του βιβλίο «Battle of Brothers: The Inside Story of a Family in Tumult», τοποθετεί ωστόσο το ξεκίνημα του χάσματος ανάμεσα στους δυο πρίγκιπες πίσω στον πολυτάραχο γάμο των γονιών τους. 

 

Η σχέση των Ουίλιαμ και Χάρι χάλασε πολύ πριν τις συζύγους τους: «Καταστράφηκαν από την ανατροφή τους»

 

«Και τα δυο αδέρφια καταστράφηκαν από την ανατροφή τους, και οι δυο αντέδρασαν βρίσκοντας διαφορετικές λύσεις», λέει ο συγγραφέας, που είναι επίσης ιστορικός σύμβουλος της σειράς «The Crown» του Netflix. «Υπάρχει τόσος πόνος και τραύμα σε αυτή την ιστορία, που ξεκινά ακριβώς στην αρχή της». 

 

Ο Λέισι υποστηρίζει πως οι δυο πρίγκιπες «μεγάλωσαν να είναι κοντά και προστατευτικοί ο ένας με τον άλλο», αλλά άρχισαν να δημιουργούνται εντάσεις καθώς ο Ουίλιαμ προετοιμαζόταν για τον ρόλο του ως μελλοντικός μονάρχης ενώ ο Χάρι έμενε πίσω χωρίς δικό του καθορισμένο ρόλο. Και όταν ο πρίγκιπας Χάρι βρήκε μια σύντροφο στο πρόσωπο της Μέγκαν Μαρκλ, ο Ουίλιαμ τον προειδοποίησε πως το ειδύλλιό τους προχωρούσε πολύ γρήγορα. 

 

Η σχέση των Ουίλιαμ και Χάρι χάλασε πολύ πριν τις συζύγους τους: «Καταστράφηκαν από την ανατροφή τους»

 

«Θεμελιώδης σε όλο αυτό είναι η σύγκρουση αγάπης εναντίον καθήκοντος», εξηγεί ο Λέισι, προσθέτοντας πως τα δυο αδέρφια -που πλέον μένουν σε διαφορετικές χώρες από τότε που ο Χάρι με τη Μέγκαν μετακόμισαν στην Καλιφόρνια έχοντας παραιτηθεί από τα βασιλικά τους καθήκοντα- είναι αντιμέτωπα με «πιθανή τραγωδία» αν δεν συμφιλιωθούν. 

 

«Όλο αυτό συγκρίνεται με την παραίτηση του Εδουάρδου Η' το 1936 και τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997», λέει ο Λέισι. «Είναι τέτοιας κλίμακας. Και είναι μια πρόκληση που ακόμη δεν έχει επιλυθεί».