Η Κύπρια πρώην σύζυγος του David Bowie, Angela Barnett

Η Κύπρια πρώην σύζυγος του David Bowie, Angela Barnett Facebook Twitter
1
Η Κύπρια πρώην σύζυγος του David Bowie, Angela Barnett Facebook Twitter

Η Mary Angela Barnett, η πρώτη σύζυγος του David Bowie και μητέρα του Duncan Jones, ο οποίος και έκανε την θλιβερή ανακοίνωση του θανάτου του διάσημου τραγουδιστή το πρωί της Δευτέρας, έχει καταγωγή από την Κύπρο και σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι η αιτία που ο Bowie αγάπησε τόσο το νησί, σε βαθμό που το συμπεριέλαβε και σε ένα τραγούδι του.

"Cyprus is my island/ When the going's rough / I would love to find you / Somewhere in a place like that" λένε σε κάποιο σημείο οι στίχοι από "Move On" που ηχογράφησε ο Bowie το 1979.

Η Angie Bowie, σύμφωνα με το κυπριακό philenews, γεννήθηκε το 1949 στον Άγιο Δομέτιο της Κύπρου από πατέρα Αμερικανό, που εργάστηκε στην Κυπριακή Μεταλλευτική Εταιρία. Η μητέρα της ήταν πολωνικής καταγωγής. Έζησε με τον Bowie για 10 ολόκληρα χρόνια και μετά το γάμο τους το 1970, επισκέφθηκαν μαζί την Κύπρο για διακοπές μια-δυο φορές, έχοντας μαζί τους και τον μικρό τότε γιο τους Zowie. 

"Μια-δυο φορές, είχαμε έρθει και με τον Ντέιβιντ στην Κύπρο για διακοπές, μετά το γάμο μας το 1970. Είχαμε φέρει και τον μικρό Ζόουι. Τη μια φορά, μείναμε στον Ξερό, στους γονείς μου και την άλλη, επειδή ήρθαμε μαζί με τους Μικ Ρόνσον, Τρέβορ Μπόλντερ και Γούντι Γούντμανσεϊ, μείναμε σε μια έπαυλη, έξω από την Κερύνεια. Εγώ με τον γιο μου, ήρθαμε και μείναμε επίσης πολλές φορές μαζί με τους γονείς μου, στον Ξερό" είχε δηλώσει σχετικά η Angie. 

 

Η Κύπρια πρώην σύζυγος του David Bowie, Angela Barnett Facebook Twitter
Με τον γιο τους Duncan Jones.

 

Για το πώς γνωρίστηκαν αλλά και για την αμφισεξουαλικότητα του Bowie, θυμάται: "Με τον Ντέιβιντ γνωριστήκαμε όταν ήμουν στο κολέγιο στην Αγγλία. Είχα γνωρίσει τον Λου Ρέιζνερ και τον δρα Κάλβιν Μαρκ Λι, που δούλευαν για τη δισκογραφική εταιρία Mercury Records και ο Κάλβιν με γνώρισε στον Ντέιβιντ, στο Λονδίνο. Τα πρώτα πέντε-έξι χρόνια δουλειάς μαζί του ήταν καταπληκτικά. Ίσως γιατί κάναμε αυτό που θέλαμε. Όταν ήρθε η επιτυχία με το 'Ziggy Stardust' και ο Ντέιβιντ έγινε διάσημος, ήμασταν ήδη παντρεμένοι. Εγώ τον προωθούσα, συμβούλευα, διηύθυνα, έκανα τον παραγωγό... Προωθώντας τον έγινα παγκοσμίως γνωστή ως 'Angela Bowie'. Και το γεγονός ότι μοιράστηκα και συνέβαλα σε όλες αυτές τις επιτυχίες, μου έδωσε το δικαίωμα να φέρω αυτό τον τίτλο μέχρι σήμερα".

 

Η Κύπρια πρώην σύζυγος του David Bowie, Angela Barnett Facebook Twitter
Η Angie Bowie με τον David και τη μητέρα της.

 

"Ήξερα ότι ο Ντέιβιντ ήταν αμφισεξουαλικός. Το ίδιο κι εγώ. Όταν ήμουν στο College for Women μάλιστα είχα αποβληθεί εξαιτίας της σχέσης που είχα με μια άλλη κοπέλα. O Ντέιβιντ, ωστόσο, δεν χρησιμοποίησε τη λέξη «αμφισεξουαλικός». Μάλιστα, σ' ένα άρθρο στο «Melody Maker», χαρακτήρισε τον εαυτό του gay. Εγώ μέσω των συνεντεύξεων μου, προσπάθησα να ελέγξω αυτή του τη δήλωση και να περάσω προς τα έξω ότι ήμασταν αμφισεξουαλικοί, αφού έτσι κι αλλιώς είχαμε ένα γιο μαζί... Στην πορεία συνειδητοποίησε μέσα από τις συνεχείς συζητήσεις μας ότι η σεξουαλικότητα -συμπεριλαμβανομένης της ομοφυλοφιλίας και της αμφισεξουαλικότητας- ήταν ένα βασικό στοιχείο που μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την προώθηση της καριέρας του. Ήταν αυτό που τον διαφοροποιούσε από τους υπόλοιπους pop stars. Και όντως το χρησιμοποίησα για να τον προωθήσω. Όσον αφορά εμένα, όμως, το σεξ ήταν απόλαυση. Ήθελα να μάθω πώς να αυξήσω την εμπειρία του οργασμού. Έψαχνα για έναν καλό εραστή... Το γεγονός ότι η ζωή μας ήταν έντονα σεξουαλική και είχαμε και άλλους ερωτικούς συντρόφους όσο ήμασταν μαζί άλλαξε σταδιακά τη δυναμική της σχέσης μας. Όταν παντρευτήκαμε ο Ντέιβιντ μου είπε ότι δεν ήταν ερωτευμένος μαζί μου και ότι με παντρεύτηκε επειδή τον εξυπηρετούσε επιχειρηματικά. Από εκεί και πέρα, αν ο Ντέιβιντ πήγαινε με όποιον έβρισκε, γιατί να μη δικαιούμουν να έχω κι εγώ τη δική μου ζωή;"

 

Η Κύπρια πρώην σύζυγος του David Bowie, Angela Barnett Facebook Twitter

 

"Από τις ωραιότερες αναμνήσεις που έχω με τον Ντέιβιντ είναι ο καιρός προτού παντρευτούμε. Ήταν γεμάτος τρυφερότητα και ελπίδα. Η γέννηση του γιου μας ήταν επίσης ένα υπέροχο γεγονός, όπως και οι στιγμές που ζήσαμε κατά τη διάρκεια της περιοδείας μας στην Ιαπωνία. Από τις χειρότερες στιγμές ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αποδράσω από κοντά του για να μην τρελαθώ, για να μη χάσω τα λογικά μου και προτού καταφέρει να με κάνει να αυτοκτονήσω. Και, επίσης, όταν συνειδητοποίησα ότι η επιχείρηση, η δουλειά μου και η εταιρεία μου κλάπηκαν από τον υποτίθεται συνέταιρο-άντρα μου και τους συνεργάτες του. Το 1993 θέλησα να του κινήσω αγωγή ζητώντας αποζημίωση για τις επαγγελματικές ζημιές που μου προκάλεσε αλλά και για τη δυσφήμηση του χαρακτήρα μου στο χώρο της μουσικής. Σιγά σιγά όμως, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα μέσα μου την αντοχή να αντιμετωπίσω τον David είτε στο δικαστήριο είτε πρόσωπο με πρόσωπο, ποτέ ξανά στη ζωή μου. Και συνειδητοποιώντας ότι δεν είχα την αντοχή να ασχοληθώ ποτέ ξανά μ' αυτό τον άνθρωπο, ήταν μια μεγάλη νίκη για μένα, εκείνο τον καιρό..."

 

Σχετικά με τη φήμη που λέει ότι βρήκε τον David Bowie μαζί με τον Mick Jagger και πως το τραγούδι "Angie" το έγραψε ο Jagger για την ίδια, η ίδια απαντά: "Μη νιώθεις άβολα. Έτσι είναι η ζωή!".

 

Όσο για την Κύπρο, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cyprus-mail, η Angie Bowie δηλώνει πέρα για πέρα "Κύπρια στην καρδιά". "Δεν έχω διαβατήριο ή κυπριακή υπηκοότητα αλλά η καρδιά που είναι κυπριακή, ούτε ελληνική ούτε τουρκοκύπρια, απλώς κυπριακή. Έχω σχέση πάθους με την γενέτειρά μου. Η Κύπρος είναι μέσα στην καρδιά μου. Ήταν το σπίτι μου και όλα όσα είμαι: το χρωστάω στον μαγικό κήπο που έζησα σαν παιδί". 

Η Κύπρια πρώην σύζυγος του David Bowie, Angela Barnett Facebook Twitter

Η Angie Bowie πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του πρώην συζύγου της ενώ βρίσκεται κλεισμένη στο σπίτι του Big Brother, μαζί με άλλους celebrities και όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα, στην αρχή δεν ήξεραν αν πρέπει να της το πουν ή όχι. Τελικά, αφού την ενημέρωσαν off camera, η ίδια απάντησε πως δεν σκοπεύει να αποχωρήσει με την παραγωγή να της δίνει ωστόσο τη δυνατότητα να το κάνει ανά πάσα στιγμή το αποφασίσει.

Πολιτισμός
1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια