Η Κρίστεν Στιούαρτ Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 2023

Η Κρίστεν Στιούαρτ Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 2023 Facebook Twitter
0

Η Κρίστεν Στιούαρτ επιλέχθηκε ως πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 2023.

Η ηθοποιός, η οποία έγινε γνωστή πρώτη φορά από τη συμμετοχή της ως παιδί τότε στο «Δωμάτιο Πανικού» και αργότερα έγινε είδωλο για τον έρωτά της με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στο «Twilight», είναι γνωστή για το σύνολο της υποκριτικής της δουλειάς.

Πιο πρόσφατη η ερμηνεία της ως πριγκίπισσα Νταϊάνα στο «Spencer», της χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ. Πρόκειται να κάνει το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό της ντεμπούτο με το «The Chronology of Water», μια κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Lidia Yuknavitch.

Έκανε το ντεμπούτο της στην Μπερλινάλε το 2010 με την ανεξάρτητη παραγωγή «Welcome to the Rileys» δίπλα στον σκηνοθέτη Τζέικ Σκοτ.

Εμφανίστηκε επίσης στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, για να υποστηρίξει το «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, στο οποίο υποδύεται μια υπάλληλο σε κέντρο μεταμοσχεύσεων. Η ζοφερή ταινία έκανε πολλούς θεατές να αποχωρήσουν από την κινηματογραφική αίθουσα και ακόμα περισσότερους να χειροκροτούν επί 7 λεπτά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Κρίστεν Στιούαρτ ανέλαβε αυτό το διακεκριμένο ρόλο», δήλωσαν οι διευθυντές του φεστιβάλ Mariette Rissenbeek και Carlo Chatrian.

«Είναι μια από τις πιο ταλαντούχες και πολύπλευρες ηθοποιούς της γενιάς της. Από την Bella Swan μέχρι την Πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει δώσει ζωή σε αιώνιους χαρακτήρες. Νέα, λαμπερή και με μια εντυπωσιακή δουλειά πίσω της, η Κρίστεν Στιούαρτ είναι η τέλεια γέφυρα μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης».

Αυτή τη στιγμή η Στιούαρτ συμμετέχει σε μια paranormal σειρά ριάλιτι, για την οποία δημοσίευσε πρόσφατα μια ανοιχτή πρόσκληση για κάστινγκ.

Συμμετέχει και στην παραγωγή της σειρά, η οποία επικεντρώνεται στους LGBTQ+ κυνηγούς φαντασμάτων. Εργάζεται επίσης με την αρραβωνιαστικιά της, την σεναριογράφο Dylan Meyer, ετοιμάζοντας μια τηλεοπτική σειρά που δεν έχει ακόμη τίτλο.

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM