H γειτονιά του Νέου Κόσμου απέκτησε ένα ολόδικό της φεστιβάλ

Τελετουργίες για τον Νέο Κόσμο: Ένα νέο αστικό φεστιβάλ για όσους ζουν ή βγαίνουν «στην άλλη όχθη» της Συγγρού Facebook Twitter
Η παράσταση «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα».
0

Σε ένα νεοκλασικό σπίτι του ‘30, εκεί που κάποτε έμενε ο αρχιπυροσβέστης της γειτονιάς, στο σημείο όπου οι παλαιότεροι κάτοικοι θυμούνται να παίζουν ως παιδιά πλέον έχει δημιουργηθεί ένα ολοήμερο στέκι.

Συνδυάζοντας το design, τις τέχνες, τα ισορροπημένα cocktails, έχοντας στη διάθεσή τους μια ειδυλλιακή αυλή και δωμάτια από τα οποία δεν αφαίρεσαν τη σπιτική τους ατμόσφαιρα παρότι τα έφεραν στο σήμερα, ο Χάρης Ρηγάλος, ο Πάνος Τερζόπουλος και ο Λεωνίδας Ζαρίφης άνοιξαν πριν από δύο καλοκαίρια το Τέρας, ένα μαγαζί στον ήσυχο δρόμο της Θεοδώρητου Βρεσθένης στον Νέο Κόσμο που στο ισόγειο του επαναπροσδιορίζει την έννοια του all day ενώ αξιοποιεί τον όροφο του σπιτιού φιλοξενώντας εκθέσεις, σεμινάρια, workshops, μπαζάρ, διάφορα ενδιαφέροντα events.  

Η δραστήρια τριάδα πίσω από το Τέρας μπορεί να μην επέλεξε να κάνει το μαγαζί της σε μια ήδη γνωστή και πολυσύχναστη πιάτσα εξόδου, όμως τριγύρω της, στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν και άλλα, κάποια παλαιότερα και εμβληματικά πλέον και άλλα νεότερα που όμως έχουν αγαπηθεί πολύ. Σε αυτό που λέμε κέντρο - απόκεντρο, ο Nέος Κόσμος είναι αυτή τη στιγμή μια περιοχή με προσεγμένα εγχειρήματα, με μέρη που έχουν κάτι να πουν. Και όλους αυτούς τους δημιουργικούς γείτονες αποφάσισε να τους μαζέψει το Τέρας από τις 9 έως τις 15 Οκτωβρίου προκειμένου να στήσουν μια γιορτή «όπως παλιά».

Τελετουργίες για τον Νέο Κόσμο: Ένα νέο αστικό φεστιβάλ για όσους ζουν ή βγαίνουν «στην άλλη όχθη» της Συγγρού Facebook Twitter
Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, το Rizom και το Τέρας δημιουργούν τέχνη με τις ατέλειες της φύσης του Νέου Κόσμου.

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι που να μας εκπροσωπεί, που να αφορά την φιλοξενία και την οικειότητα. Από το Τέρας προέκυψε η λέξη τελετουργία, η πρώτη είναι για εμάς κάπως ιντριγκαδόρικη, η δεύτερη μπορεί να χαρακτηρίσει από μια απλή συνάντηση φίλων μέχρι μια διαδιακασία μυσταγωγική», όπως λέει ο Χάρης Ρηγάλος. «Θέλαμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας και να παρουσιάσουμε κάτι που θα θυμίζει την παλιά γειτονιά, τότε που μαζευόντουσαν οι γείτονες και τα έπιναν μαζί τα απογεύματα».  

Οι δικές τους τελετουργίες περιλαμβάνουν τέχνη σε διάφορες εκφάνσεις της και μπόλικη μουσική, κρασιά και specialty καφέ, με λουλούδια που αγαπούν να βάζουν στα σπίτια τους οι Αθηναίοι, τραπέζια που θα στρώσουν δύο εστιατόρια - προορισμοί, τα οποία έκαναν πολλούς να εξερευνήσουν την περιοχή «απέναντι από το Κουκάκι», έχουν και ένα μικρό, ιστορικό πια μπαρ στο οποίο είναι πολύ πιθανό να έχετε ξημερώσει. Αν απολαμβάνετε να βγαίνετε προς τα εκεί, σίγουρα θα βρείτε τη μέρα στο φεστιβάλ που θα σας ενδιαφέρει.  

Στις Τελετουργίες για τον Νέο Κόσμο ετοιμάζονται ξεχωριστά δείπνα από τις ομάδες του Φίτα και του Annie Fine Cooking, ένα event - μύησης στον κόσμο του κρασιού από την Trinity Wines, ιστορίες αθηναϊκής νύχτας από τον θρυλικό Batman, latte art από την Mr Bean, flower bar από το Rizom, παράσταση από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, εργαστήριο θεάτρου από την Καταπάκτη, live sound performance, yoga sessions, live jazz και καθημερινά dj sets, ενώ η επιμελήτρια εικαστικών τεχνών Ελένη Ρήγα εγκαινιάζει την ομότιτλη, ομαδική έκθεση από την οποία ξεκίνησαν όλα και η Σύλβια Σαχίνη -επιμελήτρια και ιδρύτρια του MISC Athens- απαντά στην πρόσκλησή της και προτείνει τη δική της ερμηνεία στην έννοια της Τελετουργίας, με μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο ισόγειο. Μέσα σε όλα, θα δούμε και το Τέρας ανανεωμένο.  

Τελετουργίες για τον Νέο Κόσμο: Ένα νέο αστικό φεστιβάλ για όσους ζουν ή βγαίνουν «στην άλλη όχθη» της Συγγρού Facebook Twitter
Μέσα σε όλα, θα δούμε και το Τέρας ανανεωμένο.  

Διαβάστε αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα του νέο αστικού φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, παραμένοντας πάντα «μια συνάθροιση χαράς». 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM
H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις φέτος στην Αθήνα

Οδηγός Μουσικής / H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις τώρα στην Αθήνα

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού την σκηνή του Release Athens καταλαμβάνει το σόου της Αυστραλής superstar που ταξιδεύει στην Αθήνα στο πλαίσιο της σαρωτικής Tension Tour
LIFO NEWSROOM