Επεστράφησαν στην Ελλάδα 55 αρχαιολογικά ευρήματα υψηλής τέχνης με ιστορική και συμβολική αξία

Επεστράφησαν στην Ελλάδα 55 αρχαιολογικά ευρήματα υψηλής τέχνης με ιστορική και συμβολική αξία Facebook Twitter
0

Παραδόθηκαν, σε ειδική τελετή,  στο  Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από τον Αλβιν Μπραγκ, Γενικό Εισαγγελέα του Μανχάταν, 55 αρχαιολογικά ευρήματα υψηλής τέχνης με ιστορική και συμβολική αξία.

47 αρχαιότητες, από τη Συλλογή M. Steinhardt αλλά και άλλα 8 έργα προϊστορικής εποχής από την Θεσσαλία, τα οποία προέρχονται από άλλη έρευνα, επεστράφησαν δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους όσους εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών, ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα, που οι παράνομες συναλλαγές τους θα αποκαλυφθούν και οι ίδιοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους.

«Έχουμε βαθιά πεποίθηση», είπε η Λίνα Μενδώνη «ότι ο αγώνας ενάντια στην παράνομη διακίνηση των πολιτιστικών αγαθών κερδίζεται με υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα, αλλά πάνω από όλα με τη στενή συνεργασία ανθρώπων, φορέων και κρατών που μάχονται συνειδητά ενάντια στο μεγάλο έγκλημα της αρχαιοκαπηλίας. Η παράνομη διακίνηση των πολιτιστικών θησαυρών της πατρίδας μας είναι ένα βαρύ τραύμα που πονάει όλους τους Ελληνες σε όλο τον κόσμο».

Επεστράφησαν στην Ελλάδα 55 ς αρχαιολογικά ευρήματα υψηλής τέχνης με ιστορική και συμβολική αξία Facebook Twitter
Τα αντικείμενα στην Εισαγγελία της Ν. Υόρκης |ΥΠΠΟΑ

Ο Γενικός Εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του ότι συνεισέφερε στην ολοκλήρωση της έρευνας αυτής, απονέμοντας τα εύσημα στην ομάδα του ομογενούς, Βοηθού Εισαγγελέα, Μάθιου Μπογδάνου και του Ειδικού Πράκτορα Ερευνών της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας  Ρίκυ Πατέλ.

«Είναι τιμή μου», είπε στην προσφώνησή του, «που  είμαι εδώ και να είμαι κομμάτι αυτής της δουλειάς.  Ευχαριστώ για την πολύ καλή δουλειά τους συνεργάτες μας, τον ειδικό πράκτορα Ρίκυ Πατέλ και ασφαλώς τον διεθνή εταίρο μας. Κυρία Υπουργέ, είναι μεγάλο προνόμιο για εμάς ότι μας εμπιστευτήκατε και  που σας έχουμε εδώ και ακόμη ότι σας επιστρέφουμε αυτά  τα αρχαιολογικά ευρήματα.  Επίσης, να αναφερθώ στον Μάθιου Μπογδάνο και την ομάδα του, ο οποίος είναι συνώνυμος με αυτήν την έρευνα.  Είναι μια ντριμ τιμ».

Ο Μάθιου Μπογδάνος πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται μόνο για τα αντικείμενα της συλλογής Steinhardt, αλλά και για ορισμένα άλλα που αντιμετωπίστηκαν σε διαφορετικές έρευνες, που διεξήγαγε η Εισαγγελία Νέας Υόρκης.

Επεστράφησαν στην Ελλάδα 55 αρχαιολογικά ευρήματα υψηλής τέχνης με ιστορική και συμβολική αξία Facebook Twitter
Ο Κούρος που επιστρέφει στην Ελλάδα | ΥΠΠΟΑ
Επεστράφησαν στην Ελλάδα 55 αρχαιολογικά ευρήματα υψηλής τέχνης με ιστορική και συμβολική αξία Facebook Twitter
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Το επιβλητικό κτίριο εκτείνεται σε περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 εκθέματα που καλύπτουν επτά χιλιετίες αιγυπτιακής ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM