Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα - Για «ενδεχόμενη αμέλεια»

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα - Για «ενδεχόμενη αμέλεια» Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Οι αρμόδιες αρχές της Αργεντινής ξεκίνησαν έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε αμέλεια στον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η εισαγγελία διερευνά αν ο «Ντιεγκίτο» είχε λάβει την αναγκαία φροντίδα. «Υπάρχουν ήδη παρατυπίες» δήλωσε μέλος της οικογένειας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Λίγες ώρες μετά το θάνατό του, ο δικηγόρος και φίλος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, κατήγγειλε το γεγονός ότι «το ασθενοφόρο χρειάστηκε περισσότερη από μισή ώρα για να φτάσει στο σπίτι», όπου βρισκόταν ο «Πίμπε Ντ' Όρο», και προειδοποίησε πως θα φτάσει «ως το τέλος».

Όμως, ούτε ο ίδιος ούτε κάποιο μέλος της οικογένειας έχουν υποβάλει ακόμη καταγγελία, όπως δήλωσε δικαστική πηγή στο AFP. «Η έρευνα ξεκίνησε επειδή αφορά ένα νεκρό άτομο στο σπίτι και κανείς δεν έχει υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν υποψίες για παρατυπίες» είπε η ίδια πηγή, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1986 με την εθνική Αργεντινής άφησε την Τετάρτη την τελευταία πνοή του, σε ηλικία 60 ετών, από «δευτερογενές οξύ πνευμονικό οίδημα και επιδείνωση της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας». Βρισκόταν στο σπίτι του στο Τίγκρε, μια πόλη 30 χιλιόμετρα βόρεια του Μπουένος Αϊρες.

Διέμενε εκεί από τις 11 Νοεμβρίου, αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου είχε υποβληθεί έξι ημέρες νωρίτερα σε επέμβαση για την αφαίρεση αιματώματος από τον εγκέφαλο.

Η εισαγγελία αναμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Έχει ζητήσει τον ιατρικό φάκελο, καθώς και τις καταγραφές από τις κάμερες στην περιοχή όπου ο Μαραντόνα έζησε τις τελευταίες ημέρες του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM