Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα - Για «ενδεχόμενη αμέλεια»

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα - Για «ενδεχόμενη αμέλεια» Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Οι αρμόδιες αρχές της Αργεντινής ξεκίνησαν έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε αμέλεια στον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η εισαγγελία διερευνά αν ο «Ντιεγκίτο» είχε λάβει την αναγκαία φροντίδα. «Υπάρχουν ήδη παρατυπίες» δήλωσε μέλος της οικογένειας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Λίγες ώρες μετά το θάνατό του, ο δικηγόρος και φίλος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, κατήγγειλε το γεγονός ότι «το ασθενοφόρο χρειάστηκε περισσότερη από μισή ώρα για να φτάσει στο σπίτι», όπου βρισκόταν ο «Πίμπε Ντ' Όρο», και προειδοποίησε πως θα φτάσει «ως το τέλος».

Όμως, ούτε ο ίδιος ούτε κάποιο μέλος της οικογένειας έχουν υποβάλει ακόμη καταγγελία, όπως δήλωσε δικαστική πηγή στο AFP. «Η έρευνα ξεκίνησε επειδή αφορά ένα νεκρό άτομο στο σπίτι και κανείς δεν έχει υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν υποψίες για παρατυπίες» είπε η ίδια πηγή, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1986 με την εθνική Αργεντινής άφησε την Τετάρτη την τελευταία πνοή του, σε ηλικία 60 ετών, από «δευτερογενές οξύ πνευμονικό οίδημα και επιδείνωση της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας». Βρισκόταν στο σπίτι του στο Τίγκρε, μια πόλη 30 χιλιόμετρα βόρεια του Μπουένος Αϊρες.

Διέμενε εκεί από τις 11 Νοεμβρίου, αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου είχε υποβληθεί έξι ημέρες νωρίτερα σε επέμβαση για την αφαίρεση αιματώματος από τον εγκέφαλο.

Η εισαγγελία αναμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Έχει ζητήσει τον ιατρικό φάκελο, καθώς και τις καταγραφές από τις κάμερες στην περιοχή όπου ο Μαραντόνα έζησε τις τελευταίες ημέρες του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει συνεργαστεί με Ιταλούς σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Η Ρουθ Αζάουα επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Πολιτισμός / Η Ρουθ Αζάουα «επιστρέφει» στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Το έργο και η ζωή μιας από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα, που μετέφρασε τα τραυματικά βιώματά της σε τέχνη από σύρμα, ξετυλίγεται μέσα από την έκθεση του Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ