Είναι το «Tragedy of Macbeth» με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον και τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ η ταινία της χρονιάς;

Είναι το «Tragedy of Macbeth» με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον και τη Φράνσις Μακ Ντόρμαντ η ταινία της χρονιάς; Facebook Twitter
Στο «Tragedy of Macbeth» πρωταγωνιστούν οι Ντένζελ Γουάσινγκτον και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ.
0

Σύμφωνα με την περίφημη καλλιτεχνική δεισιδαιμονία, που επιβιώνει ως τις μέρες μας, αν αναφέρεις το όνομα «Μάκβεθ» στο θέατρο, πέρα από τις πρόβες και την παράσταση, αυτό θα σημάνει καταστροφή. Έτσι, όταν οι καλλιτέχνες θέλουν να μιλήσουν για το θρυλικό έργο του Σαίξπηρ, το επικαλούνται ως «that Scottish play».

Ίσως ο φόβος της κατάρας να ήταν ο πραγματικός λόγος που ο Ίθαν Κοέν αποφάσισε για πρώτη φορά να μη συνοδεύσει τον αδερφό του Τζόελ πίσω από τις κάμερες, όταν εκείνος του ανακοίνωσε ότι θέλει να γυρίσει μια διασκευή της σαιξπηρικής τραγωδίας. 

Αν πιστέψουμε τις πρώτες κριτικές πάντως, το The Tragedy of Macbeth με τον Ντένζελ Γουάσινγκτον και τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ μόνο καταστροφή δεν είναι. Η ταινία, που κυκλοφόρησε το πρώτο της teaser πριν από λίγες μέρες, έκανε την πρεμιέρα της στο πλαίσιο του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια, με το score της στο metacritic να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 90.

«Ένα λουκούλειο οπτικό γεύμα που σέβεται το πνεύμα του σαιξπηρικού λόγου, ένας ανατριχιαστικός φιλμικός θρίαμβος που σπάει κόκαλα», γράφει ο Ντέιβ Καλχούν στο Time Out. Για τον Ντέιβιντ Ρούνεϊ του Hollywood Reporter η όψη της ταινίας παραπέμπει στο κιαροσκούρο του Ντράγερ, ενώ για τον Ρόμπι Κόλιν του Telegraph, χωρίς να είναι ακριβώς κάτι καινούργιο, το φιλμ σε καθηλώνει με την «αρχαία δύναμη ενός τελετουργικού».

To teaser παραπέμπει σε μια αχρονική, σχεδόν μυστικιστική κινηματογραφική εμπειρία, με τη ΜακΝτόρμαντ να φαντάζει ιδανική ως Λαίδη Μάκβεθ και να βάζει πλώρη για τέταρτο Όσκαρ, ώστε να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Κάθριν Χέπμπορν. Την ταινία θα δούμε στην χώρα μας στις 14 Ιανουαρίου μέσω της πλατφόρμας του Apple TV+.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Πολιτισμός / Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Η συναυλία άνοιξε με τον «Επιτάφιο του Σεικίλου», την αρχαιότερη σωζόμενη μουσική σύνθεση στον κόσμο - Στο σπήλαιο Πετραλώνων έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην Ελλάδα
LIFO NEWSROOM