Δημοσίευμα αποκαλύπτει πως ο Λάγκερφελντ είναι ύποπτος για φοροδιαφυγή ύψους 20 εκατ. ευρώ

Δημοσίευμα αποκαλύπτει πως ο Λάγκερφελντ είναι ύποπτος για φοροδιαφυγή ύψους 20 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
0


Ο ισχυρός της μόδας και επικεφαλής του οίκου Chanel, Καρλ Λάγκερφελντ, φέρεται να είναι πρωταγωνιστής ενός τεράστιου οικονομικού σκανδάλου σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού L'Express.

Το περιοδικό αναφέρει πως ο "Κάιζερ" της υψηλής ραπτικής είναι ύποπτος για απόκρυψη ποσού μεγαλύτερου των 20 εκατομμυρίων ευρώ από τις γαλλικές φορολογικές αρχές, μέσω περίπλοκων χρηματοδοτικών σχημάτων στα οποία εμπλέκονται πολλές εταιρείες.


Το υπουργείο Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία, επικαλούμενο το "φορολογικό απόρρητο". Ο εκπρόσωπος του Λάγκερφελντ, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε επίσης να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.


Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Λάγκερφελντ έκρυψε τα ποσά αυτά μέσω εταιρειών που εδρεύουν στη Γαλλία, την Ιρλανδία, τις βρετανικές Παρθένες Νήσους αλλά και τις ΗΠΑ. Οι φορολογικές υπηρεσίες "υποψιάζονται ότι μέσα σε διάστημα έξι ετών ο σχεδιαστής παρέλειψε να δηλώσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ", αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Δημοσίευμα αποκαλύπτει πως ο Λάγκερφελντ είναι ύποπτος για φοροδιαφυγή ύψους 20 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
To εντυπωσιακό Studio 7L στο Παρίσι


Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχεται η δραστηριότητα του βιβλιοπωλείου 7L που ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή στη συνοικία Σεν Ζερμέν ντε Πρε του Παρισιού. Το βιβλιοπωλείο αυτό παρουσιάζει έλλειμμα 6,6 εκατομμυρίων ευρώ και κατά συνέπεια δεν πληρώνει φόρους.


Ωστόσο, το 7L καλύπτει ένα φωτογραφικό στούντιο που ανήκει σε μια εταιρεία η οποία εδρεύει στη Βρετανία, τη Studio 7L που εισπράττει τα δικαιώματα του Λάγκερφελντ από τη φωτογραφική δουλειά του.


"Η εφορία πιστεύει ότι η βρετανική μητρική εταιρεία, καθώς και μια δεύτερη που εδρεύει στην Ιρλανδία" η οποία με τη σειρά της ανήκει σε μια τρίτη που βρίσκεται στις Παρθένες Νήσους βοήθησαν στην "απόκρυψη της πραγματικής και αδήλωτης επαγγελματικής δραστηριότητας" του Λάγκερφελντ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM
«Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

Πολιτισμός / «Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

1896 επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα στην Ελλάδα υπογράφουν ανοιχτή επιστολή ζητώντας την άμεση επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που έχουν προκύψει για την επιβίωσή τους.
LIFO NEWSROOM