Bella Ramsey: Ζητά «περισσότερο χώρο» για τους non binary ηθοποιούς στις απονομές βραβείων

Bella Ramsey: Ζητά «περισσότερο χώρο» για τους non binary ηθοποιούς σε κινηματογραφικά βραβεία Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

«Περισσότερο χώρο» για τους non binary ηθοποιούς σε τελετές βραβείων ζητά η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «The Last Of Us», Bella Ramsey.

Σε συνέντευξή στο Vanity Fair, μίλησε για την «άβολη» εμπειρία στα Βραβεία Emmy 2023 και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνουν πιο πολλά πράγματα για να κάνουν τους non binary ηθοποιούς να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και να εκπροσωπούνται σε αντίστοιχες βραβεύσεις.

Σημειώνεται ότι αποκάλυψε πριν από λίγο καιρό ότι είναι gender fluid.

«Οι κατηγορίες αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά καθορισμένες βάσει του πώς ορίζεται το φύλο», είπε, αποκαλύπτοντας ότι κατέληξε να υποβάλει τον εαυτό της σε μια κατηγορία ηθοποιών, παρόλο που δεν ταυτίζεται με τον όρο».

«Δεν θέλω οι περιορισμοί στην ορολογία των κατηγοριών να είναι ένας λόγος που οι non binary ηθοποιοί σαν εμένα δεν μπορούν να τιμηθούν», πρόσθεσε.

«Και μπορεί να ανοίξει μια συζήτηση για το πώς αισθάνεται ο/η ηθοποιός – αρκεί να γνωρίζω το γεγονός ότι δεν είναι ιδανικό, αλλά και ότι η εύρεση εναλλακτικών λύσεων είναι πραγματικά πολύπλοκη. Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό ώστε τα non binary άτομα να έχουν λόγο και να συμμετέχουν σε αυτές τις συζητήσεις. Ελπίζω απλώς να υπάρχει περισσότερος χώρος για τα non binary άτομα να αναγνωρίζονται στις μελλοντικές κατηγορίες».

Μιλώντας σε μια νέα συνέντευξη στους New York Times νωρίτερα φέτος, είπε για την ταυτότητα φύλου πως «Νομίζω ότι το φύλο μου ήταν πάντα πολύ ρευστό», είπε. «Κάποιος θα με αποκαλούσε «αυτή» και δεν θα το σκεφτόμουν. Αλλά ήξερα ότι αν κάποιος με αποκαλούσε «αυτός», θα ήταν λίγο συναρπαστικό».

Αποκάλυψε ότι επιλέγει τον ορισμό «non binary» προσθέτοντας πως: «Είμαι πολύ απλά ένα άτομο. Το να είμαι ένα φύλο δεν είναι κάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα. Αλλά όσον αφορά τις αντωνυμίες, πραγματικά δεν θα μπορούσε να με νοιάζει λιγότερο».

Με πληροφορίες του ΝΜΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM