Ανοίγει ξανά σε νέο χώρο το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων

Ανοίγει ξανά σε νέο χώρο το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων Facebook Twitter
0

Με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο ιδιοκτήτης του Παλαιοβιβλιοπωλείου των Αστέγων ενημέρωσε τους πολυάριθμους φίλους του ότι το βιβλιοπωλείο, με καινούργια ράφια και πάγκους, αγνώριστο, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του.

Ο Λεωνίδας Κουρσούμης, του οποίου το παλαιοβιβλιοπωλείο είχε μείνει για πολλούς μήνες κλειστό, στη διάρκεια της καραντίνας, δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του. Το παλαιοβιβλιοπωλείο μετακομίζει σε νέο χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, έχει βαφτεί, έχουν τοποθετηθεί τα ράφια και ωραία αναγνωστήρια και ο κ. Κουρσούμης κάνει μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθούν τα έξοδα της ανακαίνισης του νέου χώρου προκειμένου να μπορούν άμεσα να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες και πελάτες του.

Μια προσφορά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη φιλοδοξεί να οργανώσει εκεί ο πρώην άστεγος βιβλιοπώλης που εργαζόταν σε εκδοτικό οίκο, αλλά με την κρίση βρέθηκε άνεργος. Αδυνατώντας να συμπληρώσει τα ένσημα για σύνταξη, κατέληξε για οκτώ μήνες χωρίς στέγη.

Τους μήνες που περιπλανιόταν στους δρόμους της Αθήνας, άρχισε να μαζεύει πεταμένα βιβλία από τα σκουπίδια και να τα πουλάει στο Μοναστηράκι για λίγα ευρώ. Αυτή η προσπάθεια εξελίχθηκε στο λεγόμενο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων, με το οποίο επιθυμεί να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εκείνον.

Ανοίγει ξανά σε νέο χώρο το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων Facebook Twitter

Στην ανάρτησή του ο Λεωνίδας Κουρσούμης γράφει:

«Οφειλή ευγνωμοσύνης. Τρείς συνάνθρωποι μας στήριξαν για το βάψιμο του μόνιμου χώρου:

Μας στήριξαν ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης και η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ κυρία Πίστη Κρυσταλλίδου.

Τους οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας και διότι έδειξαν με τα γρήγορα αντανακλαστικά τους πως στέκονται εμπράκτως σε προσπάθειες ανθρώπων που θέλουν να γυρίσουν ξανά το χαρτί της ζωής τους. Το βάψιμο όλων των επιφανειών του μόνιμου χώρου έγινε με την γενναιόδωρη προσφορά αυτών των τριών ανθρώπων οι οποίοι έχουν δει από την αρχή την προσπάθεια μας.

Έχουν σταθεί με το έμπρακτο ενδιαφέρον τους και όταν έμαθαν πώς δεν έχουμε τα οικονομικά μέσα να βάψουμε για να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε την λειτουργία του, αμέσως συνέτρεξαν και ανέλαβαν το έξοδο αυτό.

Σήμερα δείχνω πολλές, από τη χαρά και την ουσιαστική στήριξη, φωτογραφίες με τη μεταμόρφωση που έχει γίνει στον χώρο μετά το βάψιμο. Πιστεύουμε πως με λίγη ακόμα προσπάθεια δηλαδή δουλειά για να καλύψουμε και τον εξοπλισμό σε υπολογιστές σύντομα θα ανοίξουμε. Αυτός θα είναι σύντομα ο μόνιμος χώρος για το "παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων"».

Ανοίγει ξανά σε νέο χώρο το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων Facebook Twitter
Ο νέος χώρος του παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων
Ανοίγει ξανά σε νέο χώρο το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων Facebook Twitter
Ο νέος χώρος του παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων
Ανοίγει ξανά σε νέο χώρο το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων Facebook Twitter
Ο νέος χώρος του παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων
Ανοίγει ξανά σε νέο χώρο το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων Facebook Twitter
Ο νέος χώρος του παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων
Ανοίγει ξανά σε νέο χώρο το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων Facebook Twitter
Ο νέος χώρος του παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζένιφερ Λόπεζ και Φρέντι Κρούγκερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρέντι Κρούγκερ, Μπρους Σπρίνγκστιν και Τζένιφερ Λόπεζ από αύριο στους κινηματογράφους

Το δράμα γύρω από την ηχογράφηση του εμβληματικού άλμπουμ «Nebraska», η μιούζικαλ εκδοχή του «Φιλιού της Γυναίκας Αράχνης», το ντεμπούτο του youtuber Κρις Στάκμαν «Shelby Oaks» και η επανέκδοση του «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Πολιτισμός / Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Με μια εμφάνιση γεμάτη τόλμη και υπονοούμενα, ο Σουηδός ηθοποιός απέδωσε για ακόμη μία φορά τη φετιχιστική αισθητική της νέας του ταινίας «Pillion»
LIFO NEWSROOM
Οι Times UK για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Τι έγραψαν οι Times για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου

Οι Times δίνουν περισσότερο βάρος στις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του Μουσείου, ότι η προστασία των Γλυπτών του Παρθενώνα προτάσσεται έναντι κάθε άλλης εκδήλωσης
LIFO NEWSROOM
Σχόλιο Μενδώνη για το δείπνο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Προκλητική αδιαφορία»

Πολιτισμός / Σχόλιο Μενδώνη για το δείπνο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Προκλητική αδιαφορία»

«Κατ´ επανάληψη και διαχρονικά το υπουργείο Πολιτισμού έχει καταδικάσει τα δείπνα, τις δεξιώσεις και τις επιδείξεις μόδας που διοργανώνονται στους χώρους, στους οποίους εκτίθενται μνημεία και έργα τέχνης»
LIFO NEWSROOM