Άμλετ ετών 82: Η επιστροφή του Ίαν Μακ Κέλεν στον μεγάλο ρόλο της καριέρας του

Άμλετ ετών 82: Η επιστροφή του Ίαν Μακ Κέλεν στον μεγάλο ρόλο της καριέρας του Facebook Twitter
Ο Ίαν ΜακΚέλεν ως Βασιλιάς Ληρ, το 2018. Φωτό: Johan Persson
0

Το 2019 ο Ίαν ΜακΚέλεν, ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή Βρετανούς ηθοποιούς, είχε ανακοινώσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο ρόλο του Άμλετ, τον οποίο είχε υποδυθεί πριν από 50 χρόνια.

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Μακ Κέλεν θα γίνει τον Ιούνιο και η επιβεβαίωση της ημερομηνίας έδωσε χαρά σε όλους τους θεατρόφιλους που περιμένουν την παράσταση μετά το lockdown. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Royal Windsor και θα την ακολουθήσει ο Βυσσινόκηπος στον οποίο θα βρεθεί στη σκηνή με τον Στίβεν Μπέρκοφ και την Τζένι Σιγκρόουβ σε σκηνοθεσία του Σον Μαθίας.

Η παραγωγή στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο Μακ Κέλεν θα έχει ηθοποιούς που θα ενσαρκώνουν τους ρόλους ανεξάρτητα από την ηλικία, το χρώμα και το φύλο.

Ο Μακ Κέλεν ξεκίνησε τις πρόβες πέρσι το καλοκαίρι και όπως έχει δηλώσει δε του είχε περάσει από το μυαλό να παίξει ξανά τον Άμλετ, που στη σκηνή δε τον υποδύονται συνήθως ηθοποιοί άνω των 30 ετών ενώ τόνισε ότι αυτή την εποχή το έργο προσφέρει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε αυτά που ακούμε.

Οι πρόβες για την παραγωγή θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Με αυστηρά μέτρα και προσήλωση στις υγειονομικές οδηγίες, η πρεμιέρα θα γίνει στις 21 Ιουνίου και το θέατρο θα έχει μειωμένη χωρητικότητα. Ο Μακ Κέλεν είχε πρωταγωνιστήσει ως Άμλετ το 1971. Το καλοκαίρι του 2019, ο δραστήριος ηθοποιός στο ρόλο του βασιλιά Λιρ έκανε μια περιοδεία σε μικρά θέατρα, σε 80 συνολικά και έδωσε τα έσοδα κάθε παράστασης για να μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Άμλετ ετών 82: Η επιστροφή του Ίαν Μακ Κέλεν στον μεγάλο ρόλο της καριέρας του Facebook Twitter
Ο Σερ Ίαν ΜακΚέλεν και η Σούζαν Φλίτγουντ στον Άμλετ, 1971. Φωτο: Donald Cooper/Alamy Stock Photo
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM