Το 2019 ο Ίαν ΜακΚέλεν, ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή Βρετανούς ηθοποιούς, είχε ανακοινώσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο ρόλο του Άμλετ, τον οποίο είχε υποδυθεί πριν από 50 χρόνια.

 

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Μακ Κέλεν θα γίνει τον Ιούνιο και η επιβεβαίωση της ημερομηνίας έδωσε χαρά σε όλους τους θεατρόφιλους που περιμένουν την παράσταση μετά το lockdown. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Royal Windsor και θα την ακολουθήσει ο Βυσσινόκηπος στον οποίο θα βρεθεί στη σκηνή με τον Στίβεν Μπέρκοφ και την Τζένι Σιγκρόουβ σε σκηνοθεσία του Σον Μαθίας.

 

Η παραγωγή στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο Μακ Κέλεν θα έχει ηθοποιούς που θα ενσαρκώνουν τους ρόλους ανεξάρτητα από την ηλικία, το χρώμα και το φύλο.

 

Ο Μακ Κέλεν ξεκίνησε τις πρόβες πέρσι το καλοκαίρι και όπως έχει δηλώσει δε του είχε περάσει από το μυαλό να παίξει ξανά τον Άμλετ, που στη σκηνή δε τον υποδύονται συνήθως ηθοποιοί άνω των 30 ετών ενώ τόνισε ότι αυτή την εποχή το έργο προσφέρει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε αυτά που ακούμε.

 

Οι πρόβες για την παραγωγή θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

 

Με αυστηρά μέτρα και προσήλωση στις υγειονομικές οδηγίες, η πρεμιέρα θα γίνει στις 21 Ιουνίου και το θέατρο θα έχει μειωμένη χωρητικότητα. Ο Μακ Κέλεν είχε πρωταγωνιστήσει ως Άμλετ το 1971. Το καλοκαίρι του 2019, ο δραστήριος ηθοποιός στο ρόλο του βασιλιά Λιρ έκανε μια περιοδεία σε μικρά θέατρα, σε 80 συνολικά και έδωσε τα έσοδα κάθε παράστασης για να μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν.

 

Άμλετ ετών 82: Η επιστροφή του Ίαν Μακ Κέλεν στον μεγάλο ρόλο της καριέρας του
Ο Σερ Ίαν ΜακΚέλεν και η Σούζαν Φλίτγουντ στον Άμλετ, 1971. Φωτο: Donald Cooper/Alamy Stock Photo