«Άκουγα τα πουλιά καθισμένος στον κήπο» - Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο αποκάλυψε πώς πέρασε το lockdown

«Άκουγα τα πουλιά καθισμένος στον κήπο» - Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο αποκάλυψε πώς πέρασε το lockdown Facebook Twitter
0

Ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο αποκάλυψε ότι πέρασε μεγάλο μέρος του lockdown καθισμένος στον κήπο του και «ακούγοντας τα πουλιά».

Αναγκασμένος να διακόψει τα ταξίδια του, ο διάσημος φυσιοδίφης είπε ότι το lockdown ήταν ευκαιρία να δει «το πώς μπορεί να είναι η ζωή όταν έχεις περισσότερο χρόνο να καθίσεις και να παρατηρήσεις». Επίσης άνοιξε λογαριασμό στο Instagram, όπου την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε τους ένα εκατομμύριο followers σε χρόνο ρεκόρ. «Το μήνυμα που με απασχολεί είναι τόσο σημαντικό που θα χρησιμοποιούσα οποιοδήποτε μέσο για να το επικοινωνήσω», είπε στο BBC Breakfast.


Μιλώντας πριν από την κυκλοφορία ενός βιβλίου και ενός ντοκιμαντέρ στο Netflix με τίτλο "A Life On Our Planet", ο 94χρονος παραδέχτηκε ότι οι μήνες του lockdown πέρασαν χωρίς δυσκολία γι' αυτόν. «Πολλοί άνθρωποι πέρασαν χειρότερα από εμένα. Είμαι τυχερός. Έχω κήπο, έχω σπίτι ... η κόρη μου και εγώ ζούμε πολύ καλά». «Σίγουρα έχω περάσει τον περισσότερο χρόνο στον κήπο μου ακούγοντας τα πουλιά. Πολλοί άνθρωποι έχουν εκπλαγεί από αυτό - πολλοί άνθρωποι έχουν ξαφνικά συνειδητοποιήσει τι μεγάλη χαρά μπορεί να προέλθει από τον υπόλοιπο κόσμο - τον φυσικό κόσμο».

Είπε ότι το εκπληκτικό ντεμπούτο του στο Instagram την περασμένη εβδομάδα - το οποίο έσπασε το ρεκόρ της Τζένιφερ Άνιστον για το ένα εκατομμύριο ακολούθους σε ταχύτερο χρόνο - του έδωσε "μεγάλη ελπίδα" ότι η νεότερη γενιά ασχολείται με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. «Αυτή είναι η πιο σημαντική ελπίδα. Είναι ο κόσμος τους και είναι το δικό τους αύριο. Εγώ δεν θα είμαι εκεί, αυτοί θα είναι. Είναι εκεί και αν δεν πειστούν ότι είναι σημαντικό, σπαταλάμε το χρόνο μας. Αισθάνομαι προνομιούχος που ακούν για τι πράγμα μιλάει ένας μεγάλος τύπος σαν κι εμένα».

Ωστόσο, προειδοποίησε να μην χρησιμοποιήσουμε υπερβολικά επιθετικές τακτικές για την επικοινωνία του μηνύματος για το κλίμα, όπως υποστηρίχθηκε πρόσφατα από ορισμένους ακτιβιστές. «Για να αλλάξει ο νόμος πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην παραβιάζεται». «Πιστεύω επίσης ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τους ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε την κοινότητά μας. Η διαταραχή της ζωής τους σε τέτοιο βαθμό που οι αθώοι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν τη δική τους δουλειά, είναι ένα σοβαρό πράγμα που θα μπορούσε να απογοητεύσει και να απομακρύνει πολλούς από τη δράση για την οποία μιλάμε».

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσιάστηκε η ψηφιακή πύλη «Συλλογές Τατοΐου» – Ένα έργο που «ξεκλειδώνει» την ιστορία ενός αιώνα

Πολιτισμός / Παρουσιάστηκε η ψηφιακή πύλη «Συλλογές Τατοΐου» – Ένα έργο που «ξεκλειδώνει» την ιστορία ενός αιώνα

Η υπουργός, Λίνα Μενδώνη, υπενθύμισε ότι το κτήμα του Τατοΐου, αν και είχε «σημαντική ιστορική και περιβαλλοντική αξία», παρέμενε για δεκαετίες αναξιοποίητο
LIFO NEWSROOM
Victoria’s Secret Fashion Show 2025: Ο λόγος που η Κένταλ Τζένερ δεν περπάτησε στο φετινό σόου

Πολιτισμός / Victoria’s Secret Fashion Show 2025: Ο λόγος που η Κένταλ Τζένερ δεν περπάτησε στο φετινό σόου

Το θρυλικό σόου επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, σηματοδοτώντας τη δεύτερη χρονιά του μεγάλου comeback του μετά την εξαετή παύση και την επανεκκίνηση του 2024, με μία ηχηρή ωστόσο απουσία
LIFO NEWSROOM
Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Πολιτισμός / Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Το «Baby Reindeer» είναι μια δραματική μαύρη κωμωδία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Βρετανού κωμικού Ρίτσαρντ Γκαντ, ο οποίος υπήρξε θύμα εμμονικής παρακολούθησης από μια γυναίκα
LIFO NEWSROOM
Στο μυαλό του Τζον Λε Καρέ

Πολιτισμός / Ένα βότσαλο με την ένδειξη «to fix» και άλλες 1200 κούτες είναι το αρχείο του Τζον Λε Καρέ

Μια νέα έκθεση ανοίγει το δαιδαλώδες αρχείο του πιο διάσημου συγγραφέα κατασκοπείας, φωτίζοντας τη συναρπαστική, συχνά ιδιόμορφη δημιουργική διαδικασία που έκρυβαν τα μυθιστορήματά του.
LIFO NEWSROOM