«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο

«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter
1

Η Εμίλια Κλαρκ που υποδύεται την «μητέρα των δράκων» Νταινέρις Ταργκάριεν στο Game of Thrones, μοιράστηκε με τους followers της πέντε φωτογραφίες από τις μάχες που έδωσε για την υγεία της στο νοσοκομείο, μετά από δύο επεισόδια ανευρύσματος και εγκεφαλικής αιμορραγίας. 

Το πρώτο επεισόδιο, μετά από ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος, συνέβη την 11η Φεβρουαρίου του 2011, λίγο μετά το τέλος των γυρισμάτων της πρώτης σεζόν.

Αντιμετωπίζοντας σφοδρούς πόνους και σχεδόν χωρίς τις αισθήσεις της, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο. «Η διάγνωση ήταν άμεση και δυσοίωνη: μηνιγγική αιμορραγία, ένας δυνητικά θανατηφόρος τύπος αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου (...) Ήμουν 24 ετών» θυμόταν η Κλαρκ, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο New Yorker. 

«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter
«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter

Υποβλήθηκε σε επέμβαση που απέτρεψε τα χειρότερα, όμως ξύπνησε με οξείς πόνους και σε αφασία, με μερική απώλεια των γλωσσικών της ικανοτήτων.

«Το όνομά μου είναι Εμίλια Ίζαμπελ Γιουφίμια Ρόουζ Κλαρκ. Όμως, δεν μπορούσα να το θυμηθώ. Αντ' αυτού ακατάληπτες φράσεις έβγαιναν από το στόμα μου. ...Ήθελα να τελειώνω. Ζήτησα από τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω. Η δουλειά μου, το όνειρο της ζωής μου για πάντα, βασίζεται στη γλώσσα, την επικοινωνία. Χωρίς αυτά, θα ήμουν χαμένη», γράφει η ηθοποιός.

«Τη στιγμή που όλα μου τα παιδικά όνειρα φαίνονταν πως έχουν εκπληρωθεί, έχασα σχεδόν το μυαλό μου και τη ζωή μου», σημειώνει η Εμίλια Κλαρκ στο άρθρο με τίτλο «Μάχη για τη Ζωή μου».

Η αφασία υποχώρησε λίγες ημέρες αργότερα και η Εμίλια Κλαρκ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έναν μήνα μετά την εισαγωγή της για να ξεκινήσει την προετοιμασία της για την επιστροφή της στα πλατό του Game of Thrones της δεύτερης σεζόν.

«Μετά την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων, μόλις που μπόρεσα να επιστρέψω στο ξενοδοχείο προτού καταρρεύσω από την εξάντληση».

«Η δεύτερη σεζόν ήταν η χειρότερη για εμένα (...). Για να είμαι εντελώς ειλικρινής, σκεφτόμουν κάθε λεπτό ότι θα πεθάνω». Στην πρώτη επέμβασή της, οι γιατροί είχαν εντοπίσει άλλο ένα «μικρό ανεύρυσμα» που έπρεπε να παρακολουθούν στενά.

Το 2013, μόλις είχε ολοκληρώσει τις θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, η Εμίλια Κλαρκ υποβλήθηκε για πολλοστή φορά σε εξετάσεις. Τότε, οι γιατροί είδαν ότι το ανεύρυσμα είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος και έπρεπε να χειρουργηθεί.

Η πρώτη επέμβαση δεν είναι επιτυχημένη και χρειάζεται εκτάκτως νέο χειρουργείο, με τρυπανισμό, για να αντιμετωπίσουν την αιμορραγία. Η Εμίλια Κλαρκ επέζησε και χρηματοδότησε μια φιλανθρωπική οργάνωση που παράσχει βοήθεια στους ασθενείς που επέζησαν από εγκεφαλικά επεισόδια κι έχουν ανάγκη από θεραπεία.

«Είμαι τόσο ευτυχισμένη που βρίσκομαι εδώ για να δω το τέλος της ιστορίας» λέει σήμερα, στα 32 της η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς.

Η πρεμιέρα της όγδοης και τελευταίας σεζόν του Game of Thrones θα προβληθεί στις 14 Απριλίου.

«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter
«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter
«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter
«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter
Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Saint Levant: ο ποπ σταρ από τη Γάζα που έκανε τη χαρά πεδίο μάχης

Πολιτισμός / Saint Levant: ο ποπ σταρ από τη Γάζα που έκανε τη χαρά πεδίο μάχης

Ο Saint Levant, Παλαιστίνιος pop star με ρίζες στη Γάζα, διχάζει γιατί τραγουδά για έρωτα, χορεύει με keffiyehs και μετατρέπει την παλαιστινιακή ταυτότητα σε pop γλώσσα την ώρα που η καταστροφή συνεχίζεται
THE LIFO TEAM
Γιατί οι άνδρες στέλνουν dick pics; Ένα νέο βιβλίο ξανανοίγει τη συζήτηση για φύλο και βιολογία

Πολιτισμός / Γιατί οι άνδρες στέλνουν dick pics; Ένα νέο βιβλίο ξανανοίγει τη συζήτηση για φύλο και βιολογία

Από τα dick pics μέχρι τις διαφορές στην επιθυμία, το A Billion Years of Sex Differences μπαίνει σε ένα από τα πιο εύφλεκτα πεδία της εποχής: τη συζήτηση για άνδρες, γυναίκες, βιολογία και κοινωνικούς ρόλους.
THE LIFO TEAM
Πώς μεταφράζεις τον Όμηρο χωρίς να τον κάνεις ούτε μνημείο ούτε TikTok caption;

Πολιτισμός / Η Έμιλι Γουίλσον ξέρει ότι ο Όμηρος δεν μεταφράζεται αθώα

Την ώρα που η Οδύσσεια επιστρέφει ως μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός, η Έμιλι Γουίλσον, γνωστή για τις πολυσυζητημένες μεταφράσεις της Οδύσσειας και της Ιλιάδας, γράφει στο νέο της βιβλίο για τον Όμηρο, τη Σαπφώ και τη μετάφραση ως τέχνη επιλογών, απωλειών και ευθύνης.
THE LIFO TEAM
Η Gen Z δεν θέλει να γίνει διάσημη. Θέλει απλώς να την αφήσουν ήσυχη

Πολιτισμός / Η Gen Z δεν θέλει να γίνει διάσημη. Θέλει απλώς να την αφήσουν ήσυχη

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι μόνο το 9% των νέων κάτω των 30 θέλει να γίνει διάσημο, ενώ το 79% προτιμά την ιδιωτικοτητά του. Μετά από δύο δεκαετίες reality TV, influencers, screenshots και μόνιμης ψηφιακής έκθεσης, η φήμη δεν μοιάζει πια με όνειρο.
THE LIFO TEAM
Ο Μέρλιν ως ελάφι, το Ιερό Γκράαλ και ένα χειρόγραφο 700 ετών που μπορεί να πιάσει 2 εκατ. λίρες

Πολιτισμός / Ο Μέρλιν ως ελάφι, το Ιερό Γκράαλ και ένα χειρόγραφο 700 ετών που μπορεί να πιάσει 2 εκατ. λίρες

Ένα από τα παλαιότερα χειρόγραφα του κύκλου του βασιλιά Αρθούρου βγαίνει σε δημοπρασία από τον Christie’s, με 126 μικρογραφίες, σπάνιες ιστορίες του Μέρλιν και μια εκδοχή του μύθου που οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη μελετήσει πλήρως.
THE LIFO TEAM
Ο Ίαν ΜακΓιούαν λέει ότι η απαισιοδοξία είναι «μεγαλύτερο πρόβλημα από την κλιματική αλλαγή»

Πολιτισμός / Ο Ίαν ΜακΓιούαν λέει ότι η απαισιοδοξία είναι «μεγαλύτερο πρόβλημα από την κλιματική αλλαγή»

Μιλώντας στο Hay Festival, την ώρα που η Βρετανία έσπαγε ρεκόρ ζέστης για τον Μάιο, ο Ίαν ΜακΓιούαν υποστήριξε ότι η αισιοδοξία είναι «ηθικό καθήκον» απέναντι στην κλιματική κρίση.
THE LIFO TEAM
Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αφορμή τη νέα σειρά World War II With Tom Hanks, ο ηθοποιός και παραγωγός εξηγεί γιατί επιστρέφει ξανά και ξανά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: όχι από νοσταλγία, αλλά επειδή βλέπει στα διλήμματά του κάτι τρομακτικά σημερινό.
THE LIFO TEAM
Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ ήθελε να σκηνοθετήσει και το Χόλιγουντ της έκλεινε την πόρτα επειδή ήταν γυναίκα

Πολιτισμός / Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ήθελε να σκηνοθετήσει και το Χόλιγουντ της έκλεινε την πόρτα επειδή ήταν γυναίκα

Παραλαμβάνοντας τον Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα των Καννών, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ θυμήθηκε τη μάχη της για το Yentl, την ταινία που ήθελε να σκηνοθετήσει όταν το Χόλιγουντ δεν εμπιστευόταν ακόμη μια γυναίκα ηθοποιό πίσω από την κάμερα.
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν είχε ιδέα ότι ο Ταξιτζής θα στοιχειώσει το σινεμά

Πολιτισμός / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν είχε ιδέα ότι ο Ταξιτζής θα στοιχειώσει το σινεμά

Με αφορμή την 50ή επέτειο του Ταξιτζή και την ειδική προβολή στο Tribeca Festival, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θυμήθηκε την ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε και είπε ότι δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί τον αντίκτυπο που θα είχε.
THE LIFO TEAM
Ένα σπάνιο έργο του Ρούμπενς εκτίθεται για πρώτη φορά στην Αμβέρσα

Πολιτισμός / Ένα σπάνιο έργο του Ρούμπενς εκτίθεται για πρώτη φορά στην Αμβέρσα

Ένα σπάνιο φύλλο του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αμβέρσα, αποκαλύπτοντας τον μεγάλο μπαρόκ ζωγράφο την ώρα που σχεδίαζε, έγραφε και αναζητούσε τον σωστό τόνο.
THE LIFO TEAM
Τα contact sheets του Πίτερ Χούγιαρ δείχνουν τον καλλιτέχνη πριν γίνει μύθος

Πολιτισμός / Φίλοι, εραστές και δωμάτια: η Νέα Υόρκη του Πίτερ Χούγιαρ πριν γίνει μύθος

Το νέο βιβλίο Hujar: Contact και η έκθεση στο Morgan Library & Museum ανοίγουν τα contact sheets του Πίτερ Χούτζαρ: Σούζαν Σόνταγκ, Ντέιβιντ Βοϊνάροβιτς, Jackie Curtis, φίλοι, εραστές και δωμάτια της downtown Νέας Υόρκης, την ώρα που η ζωή δεν είχε ακόμη μετατραπεί σε μύθο..
THE LIFO TEAM
Σώματα, ήλιος και queer ευφορία στη Σούγια

Πολιτισμός / Σώματα, ήλιος και queer ευφορία στη Σούγια

Ο φωτογράφος Dani D’Ingeo κατέγραψε το Nature Loves Courage στη νότια Κρήτη: ένα queer φεστιβάλ στην ακτογραμμή της Σούγιας, με σώματα που χορεύουν στο φως, FLINTA DJs, θάλασσα, ιδρώτα, αλάτι και μια διαφορετική εκδοχή της club κουλτούρας έξω από τα σκοτεινά υπόγεια της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμι Μπελ: «Τις μέρες που έπρεπε να κάνω σεξ με αγνώστους, σκεφτόμουν “ευτυχώς”»

Πολιτισμός / Τζέιμι Μπελ: «Τις μέρες που έπρεπε να κάνω σεξ με αγνώστους, σκεφτόμουν “ευτυχώς”»

Ο Τζέιμι Μπελ μιλά για το Half Man, τη νέα σκληρή σειρά του Ρίτσαρντ Γκαντ μετά το Baby Reindeer, τις εξαντλητικές σκηνές διαλόγου, την ανδρική ντροπή, τη σεξουαλική καταπίεση και το γιατί δεν μπορεί ακόμη να δει τον εαυτό του στην οθόνη.
THE LIFO TEAM
Ο Τόνι Λιούνγκ δεν παίζει τη μελαγχολία· την αφήνει να τον κοιτάζει

Πολιτισμός / Ο Τόνι Λιούνγκ δεν παίζει τη μελαγχολία· την αφήνει να τον κοιτάζει

Με αφορμή το Silent Friend της Ίλντικο Ενιέντι, ο Τόνι Λιούνγκ μιλά για την παιδική εγκατάλειψη, τη σιωπή που έγινε κινηματογραφική γλώσσα, το In the Mood for Love και τη συνεργασία με τον Γουόνγκ Καρ Γουάι που τον έσωσε από την υπαρξιακή πλήξη.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αφού είναι καλά η κοπέλα, μπορούμε να αστειευτούμε λίγο"Το όνομά μου είναι Εμίλια Ίζαμπελ Γιουφίμια Ρόουζ Κλαρκ. Όμως, δεν μπορούσα να το θυμηθώ."Το περίεργο θα ήταν να μπορείς να θυμηθείς αυτό το όνομα, μετά από τέτοια κατάρρευση και επέμβαση !!