«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο

«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter
1

Η Εμίλια Κλαρκ που υποδύεται την «μητέρα των δράκων» Νταινέρις Ταργκάριεν στο Game of Thrones, μοιράστηκε με τους followers της πέντε φωτογραφίες από τις μάχες που έδωσε για την υγεία της στο νοσοκομείο, μετά από δύο επεισόδια ανευρύσματος και εγκεφαλικής αιμορραγίας. 

Το πρώτο επεισόδιο, μετά από ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος, συνέβη την 11η Φεβρουαρίου του 2011, λίγο μετά το τέλος των γυρισμάτων της πρώτης σεζόν.

Αντιμετωπίζοντας σφοδρούς πόνους και σχεδόν χωρίς τις αισθήσεις της, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο. «Η διάγνωση ήταν άμεση και δυσοίωνη: μηνιγγική αιμορραγία, ένας δυνητικά θανατηφόρος τύπος αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου (...) Ήμουν 24 ετών» θυμόταν η Κλαρκ, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο New Yorker. 

«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter
«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter

Υποβλήθηκε σε επέμβαση που απέτρεψε τα χειρότερα, όμως ξύπνησε με οξείς πόνους και σε αφασία, με μερική απώλεια των γλωσσικών της ικανοτήτων.

«Το όνομά μου είναι Εμίλια Ίζαμπελ Γιουφίμια Ρόουζ Κλαρκ. Όμως, δεν μπορούσα να το θυμηθώ. Αντ' αυτού ακατάληπτες φράσεις έβγαιναν από το στόμα μου. ...Ήθελα να τελειώνω. Ζήτησα από τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω. Η δουλειά μου, το όνειρο της ζωής μου για πάντα, βασίζεται στη γλώσσα, την επικοινωνία. Χωρίς αυτά, θα ήμουν χαμένη», γράφει η ηθοποιός.

«Τη στιγμή που όλα μου τα παιδικά όνειρα φαίνονταν πως έχουν εκπληρωθεί, έχασα σχεδόν το μυαλό μου και τη ζωή μου», σημειώνει η Εμίλια Κλαρκ στο άρθρο με τίτλο «Μάχη για τη Ζωή μου».

Η αφασία υποχώρησε λίγες ημέρες αργότερα και η Εμίλια Κλαρκ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έναν μήνα μετά την εισαγωγή της για να ξεκινήσει την προετοιμασία της για την επιστροφή της στα πλατό του Game of Thrones της δεύτερης σεζόν.

«Μετά την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων, μόλις που μπόρεσα να επιστρέψω στο ξενοδοχείο προτού καταρρεύσω από την εξάντληση».

«Η δεύτερη σεζόν ήταν η χειρότερη για εμένα (...). Για να είμαι εντελώς ειλικρινής, σκεφτόμουν κάθε λεπτό ότι θα πεθάνω». Στην πρώτη επέμβασή της, οι γιατροί είχαν εντοπίσει άλλο ένα «μικρό ανεύρυσμα» που έπρεπε να παρακολουθούν στενά.

Το 2013, μόλις είχε ολοκληρώσει τις θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, η Εμίλια Κλαρκ υποβλήθηκε για πολλοστή φορά σε εξετάσεις. Τότε, οι γιατροί είδαν ότι το ανεύρυσμα είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος και έπρεπε να χειρουργηθεί.

Η πρώτη επέμβαση δεν είναι επιτυχημένη και χρειάζεται εκτάκτως νέο χειρουργείο, με τρυπανισμό, για να αντιμετωπίσουν την αιμορραγία. Η Εμίλια Κλαρκ επέζησε και χρηματοδότησε μια φιλανθρωπική οργάνωση που παράσχει βοήθεια στους ασθενείς που επέζησαν από εγκεφαλικά επεισόδια κι έχουν ανάγκη από θεραπεία.

«Είμαι τόσο ευτυχισμένη που βρίσκομαι εδώ για να δω το τέλος της ιστορίας» λέει σήμερα, στα 32 της η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς.

Η πρεμιέρα της όγδοης και τελευταίας σεζόν του Game of Thrones θα προβληθεί στις 14 Απριλίου.

«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter
«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter
«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter
«Mάχη για τη ζωή μου»: Οι φωτογραφίες της Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones από το νοσοκομείο Facebook Twitter
Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αφού είναι καλά η κοπέλα, μπορούμε να αστειευτούμε λίγο"Το όνομά μου είναι Εμίλια Ίζαμπελ Γιουφίμια Ρόουζ Κλαρκ. Όμως, δεν μπορούσα να το θυμηθώ."Το περίεργο θα ήταν να μπορείς να θυμηθείς αυτό το όνομα, μετά από τέτοια κατάρρευση και επέμβαση !!