Ο Καρλ Λάγκερφελντ αποτεφρώθηκε - Η γάτα του ήταν εκεί μαζί με λίγους αγαπημένους του σχεδιαστή

Ο Καρλ Λάγκερφελντ αποτεφρώθηκε - Η γάτα του ήταν εκεί μαζί με λίγους αγαπημένους του σχεδιαστή Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με τις επιθυμίες του, ο σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ, που πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 85 ετών, αποτεφρώθηκε σήμερα στη Γαλλία.

Την είδηση μετέδωσε το περιοδικό Closer στον ιστότοπό του και αναμεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.

Η αποτέφρωση του Λάγκερφελντ έγινε στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι σήμερα το μεσημέρι.

Η σορός του σχεδιαστή έφτασε με πομπή στον ειδικό χώρο όπου ήταν το αποτεφρωτήριο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλα έγιναν υπό άκρα μυστικότητα και πως ο χώρος φυλάσσονταν από άντρες ασφαλείας ενώ είχαν προσκληθεί ελάχιστοι φίλοι του Λάγκερφελντ.

Η γάτα του σχεδιαστή, η λατρεμένη του Σουπέτ, έφτασε στο χώρο μέσα σε μια τσάντα Louis Vuitton, μεταδίδει το Closer.

Λίγοι συγγενείς, συνεργάτες, ο ισχυρός άντρας του ομίλου LVMH group Μπερνάρ Αρνό με τη σύζυγό του και η αγαπημένη του φίλη Καρόλίνα του Μονακό, ήταν μεταξύ όσων έδωσαν το παρών.

Η αποτέφρωση έγινε παρουσία της στενής του συνεργάτιδας Βιρζινί Βιάρ, που τον διαδέχθηκε στη διεύθυνση σχεδιασμού των κολεξιόν του οίκου Chanel, σύμφωνα με το περιοδικό.

Μια εκπρόσωπος Τύπου του οίκου είχε αναφέρει την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι επιθυμίες του θα «γίνουν σεβαστές».

Η τέφρα του Λάγκερφελντ θα τοποθετηθεί μαζί με εκείνη της μητέρας του και ένα μέρος της με εκείνη του Ζακ ντε Μπασέ, ο οποίος υπήρξε σύντροφός του. Το υπόλοιπο από την τέφρα του θα δοθεί στην οικογένεια του Μπασέ, σε ειδικά σχεδιασμένη τεφροδόχο.

Ο Λάγκερφελντ έλεγε με χιούμορ ότι θα προτιμούσε «να πεθάνει» παρά να τον θάψουν κι είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι ήθελε να τον αποτεφρώσουν.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια