Ο Καρλ Λάγκερφελντ αποτεφρώθηκε - Η γάτα του ήταν εκεί μαζί με λίγους αγαπημένους του σχεδιαστή

Ο Καρλ Λάγκερφελντ αποτεφρώθηκε - Η γάτα του ήταν εκεί μαζί με λίγους αγαπημένους του σχεδιαστή Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με τις επιθυμίες του, ο σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ, που πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 85 ετών, αποτεφρώθηκε σήμερα στη Γαλλία.

Την είδηση μετέδωσε το περιοδικό Closer στον ιστότοπό του και αναμεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.

Η αποτέφρωση του Λάγκερφελντ έγινε στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι σήμερα το μεσημέρι.

Η σορός του σχεδιαστή έφτασε με πομπή στον ειδικό χώρο όπου ήταν το αποτεφρωτήριο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλα έγιναν υπό άκρα μυστικότητα και πως ο χώρος φυλάσσονταν από άντρες ασφαλείας ενώ είχαν προσκληθεί ελάχιστοι φίλοι του Λάγκερφελντ.

Η γάτα του σχεδιαστή, η λατρεμένη του Σουπέτ, έφτασε στο χώρο μέσα σε μια τσάντα Louis Vuitton, μεταδίδει το Closer.

Λίγοι συγγενείς, συνεργάτες, ο ισχυρός άντρας του ομίλου LVMH group Μπερνάρ Αρνό με τη σύζυγό του και η αγαπημένη του φίλη Καρόλίνα του Μονακό, ήταν μεταξύ όσων έδωσαν το παρών.

Η αποτέφρωση έγινε παρουσία της στενής του συνεργάτιδας Βιρζινί Βιάρ, που τον διαδέχθηκε στη διεύθυνση σχεδιασμού των κολεξιόν του οίκου Chanel, σύμφωνα με το περιοδικό.

Μια εκπρόσωπος Τύπου του οίκου είχε αναφέρει την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι επιθυμίες του θα «γίνουν σεβαστές».

Η τέφρα του Λάγκερφελντ θα τοποθετηθεί μαζί με εκείνη της μητέρας του και ένα μέρος της με εκείνη του Ζακ ντε Μπασέ, ο οποίος υπήρξε σύντροφός του. Το υπόλοιπο από την τέφρα του θα δοθεί στην οικογένεια του Μπασέ, σε ειδικά σχεδιασμένη τεφροδόχο.

Ο Λάγκερφελντ έλεγε με χιούμορ ότι θα προτιμούσε «να πεθάνει» παρά να τον θάψουν κι είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι ήθελε να τον αποτεφρώσουν.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια