Στη φυλακή για 31 χρόνια η «ενσάρκωση του κακού» - Ο προπονητής που βίαζε ανήλικα αγόρια καταδικάστηκε

Στη φυλακή για 31 χρόνια η «ενσάρκωση του κακού» - Ο προπονητής που βίαζε ανήλικα αγόρια καταδικάστηκε Facebook Twitter
0

Ο Barry Bennell χαρακτηρίστηκε ως «τέρας» από ένα από τα θύματά του καθώς ο πρώην προπονητής ποδοσφαίρου καταδικάστηκε σε 31 χρόνια για την κακοποίηση 12 νεαρών παιχτών.

Καταδικάζοντας τον Bennell σε 30 χρόνια υπό κράτηση για τα δεκάδες αδικήματα που διαπράχθηκαν μέσα σε μια δεκαετία, η δικαστής, Clement Goldstone, χαρακτήρισε τον 64χρονο ως «ενσάρκωση του κακού».

«Σε αυτά τα αγόρια εμφανιζόσασταν ως θεός ... στην πραγματικότητα, ήσασταν ο η ενσάρκωση του διαβόλου. Κλέψατε την παιδική τους ηλικία και την αθωότητά τους για να ικανοποιήσετε τις δικές σας διαστροφές», είπε χαρακτηριστικά η δικαστής.

Τα θύματα φώναζαν ενώ ο Bennell τα αντιμετώπιζε για πρώτη φορά καθώς εμφανίστηκε μέσω τηλεοπτικού συνδέσμου κατά τη διάρκεια της δίκης. Ορισμένα μέλη του ακροατηρίου στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκρότημα όταν ανακοινώθηκε η ποινή και δόθηκε έτσι το φινάλε σε μια πολύκροτη υπόθεση με σοκαριστικές προεκτάσεις.

Μιλώντας έξω από το δικαστήριο, ο Andy Woodward, θύμα του προπονητή, είπε ότι είχε ανάμεικτα συναισθήματα. «Καμία ποινή δεν είναι αρκετά μεγάλη για αυτόν τον άνθρωπο που δεν έδειξε ποτέ μεταμέλεια».

Ο κατάλογος των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης οδήγησε άλλους 86 ανθρώπους να κάνουν καταγγελίες εναντίον του πρώην προπονητή των ομάδων Manchester City και Crewe Alexandra.

Η δικαστής φέρεται να δήλωσε πως ο Bennell θα πεθάνει μέσα στη φυλακή καθώς με τα νέα στοιχεία ανοίγει η προοπτική να υπάρξουν και άλλες δίκες.

Στη φυλακή για 31 χρόνια η «ενσάρκωση του κακού» - Ο προπονητής που βίαζε ανήλικα αγόρια καταδικάστηκε Facebook Twitter

Ο Bennell παρακολουθούσε αμίλητος τις μαρτυρίες όσων είχε βιάσει και κακοποιήσει ως παιδιά, και άκουσε τις δραματικές περιγραφές για το πώς οι αποτρόπαιες πράξεις του κατέστρεψαν τη ζωή πολλών ανθρώπων, καθώς κάποια από τα θύματά του έχουν αυτοκτονικές τάσεις, άλλα στράφηκαν στο ποτό και τα ναρκωτικά ενώ πολλά εξακολουθούν να υποφέρουν από κατάθλιψη, άγχος, κρίσεις πανικού και εφιάλτες. 

«Δεν το ήθελα, δεν το ζήτησα και δεν το απόλαυσα. Ήμουν παιδί και στην ηλικία μεταξύ 10 και 13 ετών αυτό το τέρας αποφάσισε πως θα είχε πλάκα να με χρησιμοποιήσει σαν παιχνίδι του σεξ. Ο πατέρας μου δυσκολεύεται να πιστέψει πως με πήγαινε για ποδόσφαιρο ώστε να γίνω ο ποδοσφαιριστής που πάντα ονειρευόμουν, ενώ στην πραγματικότητα με πήγαινε στην κόλαση», είπε το νεαρότερο σε ηλικία από τα θύματα του Bennell. 

Η Eleanor Laws, δικηγόρος υπεράσπισης του Bennell, είπε μεταξύ άλλων πως ο πελάτης της έπαιρνε αντικαταθλιπτικά και είχε υποβληθεί σε θεραπείες για να διαχειριστεί την παιδοφιλία. Απευθυνόμενη στον Bennell, η δικαστής είπε: «Δυστυχώς, δεν μάθατε την σημασία της μεταμέλειας». 

Ο πρώην προπονητής ποδοσφαίρου είχε επταετείς συνεργασίες με τις Manchester City και Crewe Alexandra. Κρίθηκε ένοχος για την κακοποίηση 12 παιδιών ηλικίας από 8 έως 14 ετών την περίοδο 1979-1991, όταν ήταν στις δύο ακαδημίες ποδοσφαίρου. 

Μιλώντας έξω από το δικαστήριο, ο Micky Fallon, ένα από τα θύματα του Bennell, είπε πως η καταδίκη αντικατοπτρίζει την σοβαρότητα των εγκλημάτων και τη δυστυχία που προκάλεσε. «Σήμερα κοιτάξαμε κατάματα το διάβολο και χαμογελάσαμε επειδή Barry Bennell, κερδίσαμε. Σήμερα σου επιστρέψαμε την ντροπή, τις τύψεις και την θλίψη μας. Που ποτέ δεν θα έπρεπε να είναι δικά μας εξαρχής», είπε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM