Ο πατέρας του Μάικλ Τζάκσον απαντά στις κατηγορίες του Κουίνσι Τζόουνς: «Ζήλευε πολύ τον Μάικλ»

Ο πατέρας του Μάικλ Τζάκσον απαντά στις κατηγορίες του Κουίνσι Τζόουνς: «Ζήλευε πολύ τον Μάικλ» Facebook Twitter
EPA/IAN LANGSDON
0

Σε αντεπίθεση περνά ο πατέρας του Μάικλ Τζάκσον αναφορικά με την αμφιλεγόμενη συνέντευξη του παραγωγού Κουίνσι Τζόουνς, στην οποία ο τελευταίος κατηγόρησε το βασιλιά της ποπ για λογοκλοπή αρκετών από των καλύτερων τραγουδιών του.

Ο Τζο Τζάκσον κατηγόρησε τον 84χρονο Κουίνσι ότι «ζήλευε» και απέρριψε τυχόν ισχυρισμούς ότι ο γιος του ήταν οτιδήποτε άλλο παρά ο «νούμερο ένα καλλιτέχνης στον κόσμο».

Ο Κουίνσι Τζόουνς κατά τη συνέντευξή του στο Vulture είχε πολλά να πει για τα πάντα. Από το γεγονός ότι έβγαινε με την Ιβάνκα Τραμπ μέχρι στο τι απεχθάνεται στη σύγχρονη ποπ. Όμως η μεγαλύτερη «βόμβα» ήταν όταν κατηγόρησε τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη όλων των εποχών ότι είναι «κλέφτης».

«Δεν θέλω να το λέω δημόσια αλλά ο Μάικλ έκλεψε πολλά πράγματα. Έκλεψε πολλά τραγούδια... Ήταν τόσο μακιαβελικός που μπορούσε να το κάνει» είχε αναφέρει ο παραγωγός στη συνέντευξή του.

Μιλώντας στο Page Six, ο πατέρας του Μάικλ και κάποια άλλα μέλη της οικογένειας Τζάκσον αντεπιτίθενται στον 84χρονο Τζόουνς και τις δηλώσεις του. Ένα μέλος της οικογένειας φέρεται να δήλωσε στο Page Six ότι θεωρεί ότι ο Τζόουνς «πρέπει να βρίσκεται στα πρώτα στάδια άνοιας»

Ο Τζο Τζάκσον, όπως ανέφερε στη συνέντευξή του, θεωρεί ότι ο παραγωγός «ζήλευε πολύ τον Μάικλ γιατί δεν είχε δουλέψει ποτέ με κάποιον με τόσο ταλέντο». Ένα άλλο μέλος της οικογένειας επανέλαβε κάτι παρόμοιο, λέγοντας ότι ο Τζόουνς «είχε μία σιωπηλή βεντέτα» εναντίον του Τζάκσον.

Ο πατέρας του Μάικλ Τζάκσον απαντά στις κατηγορίες του Κουίνσι Τζόουνς: «Ζήλευε πολύ τον Μάικλ» Facebook Twitter
Ο Μάικλ είχε αντιταχθεί στο γεγονός να κερδίσει Grammy ο Τζόουνς για την παραγωγή στο άλμπουμ του «Thriller», γιατί δεν ήθελε να μοιραστεί τα εύσημα για δουλειά που θεωρούσε ότι είχε κάνει μόνος του.

«Αυτό πάει πολύ πίσω και ο Τζόουνς πρόσφατα έλαβε χρήματα από την περιουσία του Μάικλ» αναφέρει συγγενικό πρόσωπο, πιθανώς αναφερόμενο στο κέρδος πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από την περιουσία του τραγουδιστή για μη καταβληθέντα δικαιώματα.


Ο Μάικλ και ο Κουίνσι είχαν διαμάχη πριν το θάνατό του το 2009, ακόμη και μετά που είχαν δουλέψει μαζί σε κάποια από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ του σταρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές τις δεκαετίας του 1980, ο Μάικλ είχε αντιταχθεί στο να κερδίσει Grammy ο Τζόουνς για την παραγωγή στο άλμπουμ του «Thriller», γιατί δεν ήθελε να μοιραστεί τα εύσημα για δουλειά που θεωρούσε ότι είχε κάνει μόνος του. «Ο Μάικλ έκανε όλη τη δουλειά. Είναι δική του μουσική και όλοι ξέρουν τον ήχο του Μάικλ» ανέφερε άλλη συγγενική πηγή.

Ο Τζο επίσης υποστηρίζει ότι το τραγούδι «Billie Jean» το οποίο ο Τζόουνς ισχυρίζεται ότι ο Μάικλ έκλεψε από το τραγούδι «State of Independence», της Ντόνα Σάμερ, ήταν 100% γραμμένο από τον Μάικλ, όμως λέει ότι οποιεσδήποτε ομοιότητες θα ήταν λάθος του παραγωγού: «Ισχυρίζεται ότι ο γιος μου το έκλεψε, όμως αυτός ήταν ο παραγωγός και στα δύο, οπότε αν κάποιος έχει άδικο αυτός είναι ο Κουίνσι».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM