Η Ουάσιγκτον καλεί την Άγκυρα να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» στη Συρία

Η Ουάσιγκτον καλεί την Άγκυρα να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» στη Συρία Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη σύμμαχό τους Άγκυρα να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» στη Συρία, στο έδαφος της οποίας εισήλθαν σήμερα Τούρκοι στρατιώτες, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ.

«Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να διασφαλίσει ότι οι στρατιωτικές της επιχειρήσεις θα είναι περιορισμένης έκτασης και διάρκειας και σχολαστικά να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό», επισήμανε η Νάουερτ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζοντας «την κλιμάκωση της βίας» στη βορειοδυτική Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Τούρκο και τον Ρώσο ομόλογό του, τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να διατυπώσει την ανησυχία του για την κατάσταση, τόνισε η Νάουερτ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: «Θετική ένδειξη το γεγονός ότι η Ρωσία άρχισε να σκέφτεται τον τερματισμό του πολέμου»

Διεθνή / Ουκρανία: «Θετική ένδειξη το γεγονός ότι η Ρωσία άρχισε να σκέφτεται τον τερματισμό του πολέμου»

"Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία -πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη-, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου", τόνισε ο Ζελένσκι
LIFO NEWSROOM