Ερντογάν: Θα συντρίψουμε τους Κούρδους της Συρίας μέχρι να μην απομείνει τίποτα

Ερντογάν: Θα συντρίψουμε τους Κούρδους της Συρίας μέχρι να μην απομείνει τίποτα Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του «θα τελειώσει» το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας και το κουρδικό συριακό κόμμα PYD «μέχρι να μην απομείνει τίποτα».

«Θα συντρίψουμε όποιον απειλεί τον εθνικό αγώνα της Τουρκίας», είπε σε ομιλία του σε ένα συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Προύσα.

«Δεν μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξη των ΗΠΑ για να νικήσετε την Τουρκία», πρόσθεσε απευθυνόμενος στις YPG.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «κάποιοι από τους συμμάχους» της Τουρκίας –αναφερόμενος προφανώς στις ΗΠΑ– παρέδωσαν 2.000 αεροπορικά φορτία 5.000 φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά στις κουρδικές YPG.

Είπε επίσης ότι σκοπεύει να στείλει πίσω στην πατρίδα τους 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που ζουν σήμερα στην Τουρκία και απείλησε ότι όποιος διαδηλώσει εναντίον της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία «θα πληρώσει το τίμημα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Διεθνή / Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε συνεργάτη του για το βίντεο που απεικόνιζε τους Ομπάμα ως πιθήκους, επιμένει ότι το βίντεο δεν αποτελεί πρόβλημα
THE LIFO TEAM
ΔΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Politico: Οι χώρες της Δύσης «βλέπουν να πλησιάζει» ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

Η ανησυχία για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο εντείνεται στις χώρες της Δύσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδά να θεωρούν πλέον πιθανό το ξέσπασμα μιας μεγάλης διεθνούς σύγκρουσης μέσα στην επόμενη πενταετία
THE LIFO TEAM