Ισπανία: Τράπεζα παίρνει την έδρα της από την Καταλονία

Ισπανία: Τράπεζα παίρνει την έδρα της από την Καταλονία Facebook Twitter
0

Το τραπεζικό ίδρυμα La Caixa Banking Foundation που διαχειρίζεται την εταιρία συμμετοχών η οποία έχει υπό τον έλεγχό της, την τράπεζα Caixabank, ανακοίνωσε σήμερα ότι μετακινεί την διοίκησή του στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, για όσο συνεχίζεται η πολιτική αναταραχή στην Καταλονία.

 

Η τράπεζα Caixbank είχε ανακοινώσει χθες ότι αποφάσισε να μετακινήσει το γραφείο της στην Βαλένθια υπό την εξέλιξη της κατάστασης στην Καταλονία, που διεκδικεί την ανεξαρτητοποίηση της από την υπόλοιπη Ισπανία, μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής.

 

H κίνηση αυτή εκτός από τη σκοπιμότητα της πίεσης για ομαλοποίηση της κατάστασης, αποδίδεται και στο γεγονός ότι αν κηρυχθεί μονομερώς η ανεξαρτησία, τότε μεγάλα διεθνή κεφάλαια που αποτελούν περίπου το 32% του κεφαλαίου θα βρισκόταν σε  νομικό κενό. Η κίνηση της τράπεζας διευκολύνθηκε από την έκδοση χθες σχετικού  διατάγματος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα. Σήμερα ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της/ Το νέο μυθιστόρημα του Ocean Vuong είναι το βιβλίο του μήνα στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ

Διεθνή / O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα και σήμερα είναι ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου Αμερικανο-Βιετναμέζου συγγραφέα, «The «Emperor of Gladness», είναι το 114ο βιβλίο για το Oprah's Book Club της θρυλικής παρουσιάστριας, η οποία το χαρακτήρισε ως «ένα από τα καλύτερα της εποχής μας και όλων των εποχών». Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά.
LIFO NEWSROOM