Βασιλιάς Ισπανίας: Εκτός νόμου το δημοψήφισμα στην Καταλονία

Βασιλιάς Ισπανίας: Εκτός νόμου το δημοψήφισμα στην Καταλονία Facebook Twitter
0

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε VI σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ισπανικό λαό δυο ημέρες μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, τόνισε ότι οι διοργανωτές του δημοψηφίσματος στην Καταλονία ήταν «εκτός νόμου».

«Η κυβέρνηση της Καταλονίας αναζητά να διακηρύξει την ανεξαρτησία της, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Δημιουργήθηκε κοινωνικός διαχωρισμός και η συμπεριφορά των διοργανωτών είναι ανεύθυνη», δήλωσε ο βασιλιάς Φελίπε.

«Τα ισπανικά θεσμικά όργανα πρέπει να ενεργήσουν για να διασφαλίσουν και να διατηρήσουν το κράτος δικαίου. Στην Ισπανία έχουμε δημοκρατία και όλοι μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους, ακολουθώντας πάντα τον νόμο. Προς όλους τους Καταλανούς που προβληματίζονται με την επιθετικότητα κατά της ισπανικής δημοκρατίας, το μήνυμά μου είναι αυτό: δεν είστε μόνοι. Πιστεύουμε στη χώρα μας και είμαστε περήφανοι για τη δημοκρατία μας που μας έχει δώσει ελευθερία και ευημερία. Θα υποστηρίξω την ενότητα της χώρας μας».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM