Σε πορτοκαλί συναγερμό πολλές περιοχές της Πορτογαλίας λόγω καύσωνα

Σε πορτοκαλί συναγερμό πολλές περιοχές της Πορτογαλίας λόγω καύσωνα Facebook Twitter
0

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται σήμερα και η Πορτογαλία, με «πορτοκαλί» συναγερμό να έχει ανακοινωθεί για τις περιοχές της Γκουάρντα, Καστέλου Μπράνκου, Πορταλέγκρε, Έβορα και Μπέζα, όπου κατά τόπους αναμένονται θερμοκρασίες που ενδέχεται να φθάσουν και τους 45 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πορτογαλικού Ινστιτούτου Θάλασσας και Ατμόσφαιρας (IPMA).


Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι παραπάνω περιοχές θα παραμείνουν σε κατάσταση «πορτοκαλί» συναγερμού (δεύτερη βαθμίδα επικινδυνότητας) έως το Σάββατο στις 21.00 τοπική ώρα. Εξίσου σε αυξημένο «κίτρινο» συναγερμό, έως τις 22.00 της Παρασκευής, έχουν κηρυχθεί λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών κι οι περιοχές της Μπράγκα, Βίλα Ρεάλ, Βιζέου, Μπραγκάνσα, Σετούμπαλ και Φάρου.


Όσον αφορά τις κατά τόπους θερμοκρασίες, στη Λισαβόνα ενδέχεται να φθάσει το θερμόμετρο στους 33 βαθμούς, στη Μπράγκα, τη Βίλα Ρεάλ και το Βιζέου τους 35, στη Μπραγκάνσα τους 37, στο Πορταλέγκρε τους 41οC, στο Σανταρέμ τους 37, στην Έβορα τους 45, στην Μπέζα τους 44.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM