Αμερικανός πολίτης ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον υποπρόξενο των ΗΠΑ στη Γκουανταλαχάρα

Αμερικανός πολίτης ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον υποπρόξενο των ΗΠΑ στη Γκουανταλαχάρα Facebook Twitter
0

Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της επίθεσης εναντίον ενός εργαζόμενου στο αμερικανικό προξενείο στην πόλη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού, όπως ανακοίνωσαν οι μεξικανικές αρχές, ο οποίος είναι Αμερικανός πολίτης και πρόκειται να εκδοθεί στη χώρα του.

 

Ο άνδρας που φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε τον Αμερικανό υποπρόξενο την Παρασκευή «είναι ένα άτομο με αμερικανική υπηκοότητα» και «θα εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου θα εξεταστεί η υπόθεσή του», ανακοίνωσαν το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών και η εισαγγελία.

 

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται το κίνητρο του δράστη, ούτε η ταυτότητά του ή αυτή του θύματος.

 

Μια κυβερνητική πηγή είχε επισημάνει το Σάββατο ότι θύμα της επίθεσης είναι ο υποπρόξενος των ΗΠΑ στην Γκουανταλαχάρα, ο οποίος ήταν αρμόδιος για την εξέταση των αιτήσεων παροχής βίζας.

 

Σε ένα βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook η πρεσβεία των ΗΠΑ φαίνεται ο δράστης να περιμένει έως ότου το αυτοκίνητο του Αμερικανού αξιωματούχου φτάσει στις μπάρες του χώρου στάθμευσης ενός εμπορικού κέντρου στη Γκουανταλαχάρα, προτού τον πυροβολήσει μία φορά απευθείας και μετά τραπεί σε φυγή. Ο δράστης φορούσε σκούρα περούκα και στολή νοσοκόμου. Ο διπλωμάτης έχει τραυματιστεί στο στήθος.

 

Το FBI είχε προσφέρει αμοιβή 20.000 δολαρίων για «κάθε πληροφορία που θα επιτρέψει τον εντοπισμό» του δράστη. Η σύλληψή του, οι συνθήκες της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστές, έγινε από τις μεξικανικές αρχές σε συνεργασία με το FBI και την αμερικανική πρεσβεία στο Μεξικό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Διεθνή / Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Αμερικανικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Alphabet Inc., η IBM και η Amazon, αλλά και Caterpillar, Rada, HD Hyundai, Volvo, Airbnb, Booking.com, Drummond,Barclays, BP είναι μεταξύ των εταιρειών που αναφέρει στην έκθεσή της η ειδική εισηγήτρια για τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Διεθνή / Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Οι 12 ένορκοι τον απάλλαξαν για τρεις από τις πέντε σοβαρότερες κατηγορίες - Ο Κομπς γονάτισε, έκρυψε το πρόσωπό του και προσευχήθηκε, τρέμοντας, με το άκουσμα της ετυμηγορίας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM