No.1

Η Γαλλία ζητά διακοπή των διαπραγματεύσεων για την διατλαντική συνθήκη ελεύθερου εμπορίου

Η Γαλλία ζητά διακοπή των διαπραγματεύσεων για την διατλαντική συνθήκη ελεύθερου εμπορίου Facebook Twitter
0

Οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ με στόχο την ολοκλήρωση της διατλαντικής συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου TTIP (Διατλαντική εταιρική σχέση συναλλαγών και επενδύσεων) πρέπει να σταματήσουν και να ξεκινήσει ένας νέος γύρος συνομιλιών πάνω σε σωστή βάση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου της Γαλλίας Ματιάς Φεκλ, προσθέτοντας ότι θα το προτείνει αυτό στους ομολόγους του στα τέλη του Σεπτεμβρίου.


Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας της χώρας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αυτή έχουν "ντε φάκτο αποτύχει" μετά την άρνηση της Ευρώπης να αποδεχθεί κάποια αιτήματα των ΗΠΑ.


"Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, κατά τη συνάντηση των υπουργών Εμπορίου στην Μπρατισλάβα (...) θα ζητήσω εξ ονόματος της Γαλλίας να τερματιστούν οι διαπραγματεύσεις για την TTIP", δήλωσε σήμερα ο Φεκλ στον ραδιοσταθμό RMC. "Δεν υπάρχει πλέον πολιτική υποστήριξη από τη Γαλλία στις διαπραγματεύσεις αυτές" μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ και "η Γαλλία ζητεί την παύση των διαπραγματεύσεων αυτών", σημείωσε επίσης μιλώντας στον RMC.


Ο Γάλλος υπουργός Εμπορίου αιτιολόγησε το αίτημα αυτό λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες διεξάγονται από ευρωπαϊκής πλευράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκ μέρους των 27 χωρών μελών της ΕΕ, κλίνουν υπέρ των αμερικανικών θέσεων.


"Οι Αμερικάνοι δεν δίνουν τίποτα ή μάλλον ψίχουλα (...), δεν γίνονται έτσι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ συμμάχων", σημείωσε, προσθέτοντας ότι "οι σχέσεις μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ δεν βρίσκονται και στο καλύτερο σημείο τους, (οι διαπραγματεύσεις) θα πρέπει να ξαναρχίσουν αργότερα πάνω σε σωστή βάση", προσέθεσε ο Φεκλ."(...) Θα πρέπει να υπάρξει ένα απολύτως σαφές και οριστικό τέλος ώστε να μπορέσουμε

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM