H Κιμ Καρντάσιαν γέννησε και τώρα τρώει τον πλακούντα της σε χάπια

H Κιμ Καρντάσιαν γέννησε και τώρα τρώει τον πλακούντα της σε χάπια Facebook Twitter
9

Η Kιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε πως καταναλώνει τον πλακούντα της μετά τη γέννηση του γιου της Saint. Tην ομολογία και τα ίδια τα χάπια, έκνε σε ένα άρθρο στο προσωπικό της μπλογκ με τίτλο "Τρώγοντας τον πλακούντα μου" και σε αυτό εξηγεί αναλυτικά το πώς πήρε την απόφαση να ακολουθήσει αυτήν τη μάλλον αλλόκοτη, πρακτική.

Ωστόσο θα πρέπει να γίνει γνωστό πως η Κιμ δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που το κάνει καθώς υπάρχει εδώ και χρόνια ένα κίνημα που υποστηρίζει και διαδίδει την πλακουντοφαγία.

Οι υποστηρικτές αυτής της πρακτικής ισχυρίζονται πως ο πλακούντας μειώνει την επιλόχεια κατάθλιψη, βελτιώνει και αυξάνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος, δίνει ενέργεια και βοηθά στην ανάρρωση της λεχώνας.

Η Κιμ διευκρινίζει με χιούμορ, πως όταν λέει πως τρώει των πλακούντα της, δεν εννοεί πως τον τηγανίζει όπως μια μπριζόλα, αλλά πως τον έχει μετατρέψει σε χάπι μέσα από μια ειδική επεξεργασία που γίνεται σε εργαστήρι κατά την οποία ο πλακούντας πρώτα ψύχεται, στη συνέχεια αποξηραίνεται και μετά γίνεται σκόνη που γεμίζει τις κάψουλες. Στο μπλογκ της δημοσίευσε και μια φωτογραφία των χαπιών για του λόγου το αληθές.

H Κιμ Καρντάσιαν γέννησε και τώρα τρώει τον πλακούντα της σε χάπια Facebook Twitter

Η Κιμ γράφει πως το συνιστά σε όλες τις έγκυες που σκέφτονται μετά τη γέννα να το επιχειρήσουν και εξηγεί πόσο καλά την κάνουν να αισθάνεται οι κάψουλες και πόση ενέργεια της δίνουν. Στη συνέχεια εξηγεί πως αρχικά είχε κάποιες αμφιβολίες, αλλά τελικά διάβασε πολύ για το θέμα και σκέφτηκε πως δεν θα μπορούσε να είναι κακό το να καταναλώσει τις ίδιες τις ορμόνες της. 

H Kιμ είναι απλά η τελευταία διάσημη στη λίστα με τις γυναίκες που έγιναν μητέρες και παραδέχτηκαν πως προχώρησαν στην κατανάλωση του ίδιου τους του πλακούντα.

Η ηθοποιός Gaby Hoffmann, του σίριαλ Girls ΗBO έδωσε την περασμένη χρονιά συνέντευξη στο περιοδικό People και μίλησε για την πρόσφατη γέννα της. Σε κάποιο σημείο ανέφερε πως ένα από τα μυστικά που την βοήθησαν να βρει τη φόρμα της και να έχει ενέργεια ήταν ο ίδιος της ο πλακούντας. Όπως αναφέρει η ηθοποιός, μετά την γέννα που έγινε στο σπίτι της, η μαία που την βοήθησε, έκοψε τον πλακούντα, τον αποστείρωσε και τον κατέψυξε. Η ηθοποιός έτρωγε κάθε μέρα ένα μικρό κομμάτι το οποίο το έβαζε στο μπλέντερ μαζί με χυμό και διάφορα άλλα υλικά. "Δεν καταλαβαίνεις καθόλου τη γεύση του και είναι πραγματικά πολύ θρεπτικό" είχε αναφέρει στο περιοδικό.

Τη συνήθεια αυτή παραδέχτηκε και η Kourtney Kardashian, η αδελφή της Κιμ, η οποία είχε ομολογήσει πως κατανάλωσε τον πλακούντα της σε μορφή χαπιών, δημοσιεύοντας και τα πειστήρια στο Ινσταγκραμ. 

 

Δεν υπάρχει καμία ιατρική έρευνα που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς των γυναικών που κάνουν λόγο για ελιξήριο που αναζωογονεί και κρύβει θεραπευτικές ιδιότητες. Οι θεωρίες είναι πολλές και η αλήθεια είναι πως στη φύση η πλακουντοφαγία είναι κάτι που κάνουν πολλά ζώα που μόλις έχουν γεννήσει. Ακόμη και στην περίπτωση αυτή όμως οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν τα ζώα τρώνε τον πλακούντα από ένστικτό ή επειδή αντιλαμβάνονται κάποια θρεπτική αξία.

Το κόστος για τη δημιουργία χαπιών από πλακούντα ξεκινά από 300 δολάρια και ανεβαίνει ανάλογα με την κλινική που θα αναλάβει την παρασκευή του σκευάσματος. 

Πολιτισμός
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM