Έτοιμος για ανακωχή ο Άσαντ;

Έτοιμος για ανακωχή ο Άσαντ; Facebook Twitter
0

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νόβοστι, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ εμφανίστηκε έτοιμος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την αντιπολίτευση, προσθέτοντας παραταύτα ότι ένας στρατιωτικός σχηματισμός δεν θεωρείται αντιπολίτευση πουθενά στον κόσμο.

Ο Άσαντ υποστήριξε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες και τρομοκράτες και μία νόμιμη αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να έχει πολιτική και όχι στρατιωτική υπόσταση.

Χθες, η διάσκεψη εκπροσώπων συριακών πολιτικών παρατάξεων και ανταρτικών οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία, κατέληξε σε συμφωνία για δημιουργία κοινού σώματος, το οποίο θα προετοιμάσει τις προτεινόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του Άσαντ. Θέτουν όμως ως προϋπόθεση την απομάκρυνση του προέδρου της Συρίας από την εξουσία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: «Θετική ένδειξη το γεγονός ότι η Ρωσία άρχισε να σκέφτεται τον τερματισμό του πολέμου»

Διεθνή / Ουκρανία: «Θετική ένδειξη το γεγονός ότι η Ρωσία άρχισε να σκέφτεται τον τερματισμό του πολέμου»

"Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία -πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη-, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου", τόνισε ο Ζελένσκι
LIFO NEWSROOM