Γαλλία: νεκρός από πυρά αστυνομικών άνδρας που τους επιτέθηκε με μαχαίρι

Γαλλία: νεκρός από πυρά αστυνομικών άνδρας που τους επιτέθηκε με μαχαίρι Facebook Twitter
0

Νεκρός από πυρά ανδρών της γαλλικής αστυνομίας έπεσε ένας άνδρας στην πόλη Τουρ ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι κατά των φρουρών ενός αστυνομικού τμήματος.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, περίπου στις 14.00 ώρα Γαλλίας, ο άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς ενός τμήματος στην πόλη της κεντρικής Γαλλίας φωνάζοντας "Allahu Akbar" («Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά). 

Ο άνδρας τραυμάτισε στο πρόσωπο έναν αστυνομικό και πιο ελαφρά στο σώμα άλλους δύο, πριν οι αστυνομικοί χρησιμοποιήσουν τα υπηρεσιακά τους περίστροφα για να προστατευθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Le Figaro», ο άνδρας με καταγωγή από το Μπουρουντί, ήταν γνωστός στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας για τις εξτρεμιστικές του θέσεις και είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο.  

Ο αρμόδιος εισαγγελέας για θέματα τρομοκρατίας διέταξε τη διενέργεια έρευνας από τη δικαστική αστυνομία αλλά και τις αρχές της Ορλεάνης και οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν πιθανές σχέσεις του νεκρού με ριζοσπαστικές ισλαμικές οργανώσεις.  

«Ο άνδρας ήταν αποφασισμένος. Επιτέθηκε κατά των αστυνομικών με μανία. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να πυροβολήσουμε» υπογράμμισε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, δικαιολογώντας την απόφαση των αρχών να ανοίξουν πυρ. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM