ΗΠΑ: Ο στρατός δήλωσε ότι σκότωσε 11 άτομα σε επιθέσεις εναντίον σκαφών που φέρονται να μετέφεραν ναρκωτικά

ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΛΟΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ Facebook Twitter
Φωτ. U.S. Southern Command
0

Ο στρατός των ΗΠΑ επιτέθηκε σε τρία σκάφη που φέρονται να μετέφεραν ναρκωτικά στον ανατολικό Ειρηνικό και την Καραϊβική τη Δευτέρα το βράδυ, σκοτώνοντας και τους 11 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε την Τρίτη η Αμερικανική Διοίκηση Νότου.

«Οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών επιβεβαίωσαν ότι τα σκάφη διέσχιζαν γνωστές διαδρομές διακίνησης ναρκωτικών και συμμετείχαν σε δραστηριότητες διακίνησης ναρκωτικών», ανέφερε η Διοίκηση Νότου σε δήλωσή της.

«Έντεκα άνδρες ναρκοτρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των ενεργειών, 4 στο πρώτο σκάφος στον ανατολικό Ειρηνικό, 4 στο δεύτερο σκάφος στον ανατολικό Ειρηνικό και 3 στο τρίτο σκάφος στην Καραϊβική. Κανένας στρατιωτικός των ΗΠΑ δεν τραυματίστηκε».

Αυξάνονται οι νεκροί στις επιχειρήσεις του στρατού των ΗΠΑ

Οι επιθέσεις αυξάνουν τον αριθμό των θυμάτων της αμερικανικής εκστρατείας, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, σε τουλάχιστον 135 νεκρούς, ενώ αρκετοί επιζώντες των επιθέσεων θεωρούνται νεκροί. Η τελευταία αμερικανική επίθεση σε πλοίο που ήταν ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Καραϊβική και σκότωσε τρία άτομα, σύμφωνα με το Southern Command.

Το περασμένο φθινόπωρο, η κυβέρνηση Τραμπ εξέδωσε μια απόρρητη νομική γνωμοδότηση που δικαιολογούσε τις θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον μιας μυστικής λίστας τουλάχιστον δύο δωδεκάδων καρτέλ και υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών, ταξινομώντας τα ως εχθρικούς μαχητές, σύμφωνα με το CNN.

Ωστόσο, οι επιθέσεις έχουν τεθεί υπό εντατική εξέταση από νομικούς εμπειρογνώμονες και μέλη του Κογκρέσου από το Δημοκρατικό Κόμμα, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ισοδυναμούν με δολοφονία αμάχων, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου με τα καρτέλ ναρκωτικών, η οποία να έχει κηρυχθεί και εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αμερικανικός στρατός σκότωσε σκόπιμα επιζώντες μετά από μια αρχική επίθεση σε ένα πλοίο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά, η οποία δεν σκότωσε όλους τους επιβαίνοντες, προκαλώντας κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ διέπραξαν έγκλημα πολέμου και πυροδοτώντας έρευνες από το Κογκρέσο.

Πριν ο αμερικανικός στρατός αρχίσει να ανατινάζει πλοία τον Σεπτέμβριο, η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ήταν αρμοδιότητα των αρχών επιβολής του νόμου και της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, ενώ τα μέλη των καρτέλ και οι διακινητές ναρκωτικών αντιμετωπίζονταν ως εγκληματίες με δικαιώματα δίκαιης δίκης.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM