Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή Facebook Twitter
Ο Έλτον Τζον μαζί με τον σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις/Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Οργισμένος εμφανίστηκε ο Έλτον Τζον, ο οποίος κατήγγειλε ενώπιον της βρετανικής Δικαιοσύνης τις, όπως τις χαρακτήρισε, «απεχθείς» παραβιάσεις της προσωπικής του ζωής από την ταμπλόιντ Daily Mail, κάνοντας λόγο κυρίως για παράνομες υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Ο επιτυχημένος Βρετανός καλλιτέχνης μαζί με τον σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις και τον πρίγκιπα Χάρι, συγκαταλέγονται στους επτά ενάγοντες που έχουν προσφύγει κατά της εκδοτικής εταιρείας Associated Newspapers Ltd (ANL), η οποία εκδίδει τόσο τη Daily Mail όσο και τη Mail on Sunday.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες εφημερίδες απέκτησαν παράνομα ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, ισχυρισμό που η ANL απορρίπτει κατηγορηματικά. Κατά την κατάθεσή του στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, όπου εμφανίστηκε μέσω βιντεοκλήσης για περίπου μισή ώρα, ο Έλτον Τζον δεν έκρυψε την αγανάκτησή του.

Όπως δήλωσε, η υπόθεση αφορά «από τις πιο αποκρουστικές παραβιάσεις της ιδιωτικότητας που μπορεί να υποστεί ένας άνθρωπος». Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί, ακόμη και το κουτί σύνδεσης στον δρόμο έξω από την κατοικία μας». Όπως τόνισε, το γεγονός αυτό τον εξόργισε και τον έκανε να αισθανθεί ότι ο ίδιος και ο σύζυγός του υπέστησαν σοβαρή αδικία.

Παράλληλα, σημείωσε πως την περίοδο που δημοσιεύονταν τα σχετικά άρθρα δεν είχε αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος και τη σοβαρότητα των παραβιάσεων. Στη γραπτή του κατάθεση, αντίγραφο της οποίας έχει δοθεί στη δημοσιότητα, κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» των ταμπλόιντ στην προσωπική τους ζωή, ακόμη και σε μια τόσο ευαίσθητη στιγμή όσο η γέννηση του πρώτου τους γιου, Ζάκαρι.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Ντέιβιντ Φέρνις κατέθεσε επίσης στο δικαστήριο, αναφερόμενος –μεταξύ άλλων– στη δημοσίευση του πιστοποιητικού γέννησης του παιδιού τους τον Δεκέμβριο του 2010.

Από την πλευρά της, η νομική ομάδα της ANL υποστήριξε στα γραπτά της υπομνήματα ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν προέρχονταν από άτομα του στενού ή ευρύτερου κύκλου των εναγόντων. Όπως ανέφεραν, φίλοι, γνωστοί ή συνεργάτες παρείχαν συχνά στον Τύπο στοιχεία για την ιδιωτική τους ζωή, σε εμπιστευτικό πλαίσιο.

Οι δικηγόροι της εταιρείας ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του Έλτον Τζον παρείχε συχνά πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και ευαίσθητης φύσεως, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών δεδομένων. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης απάντησε στο δικαστήριο ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν εργάζεται πλέον για εκείνον, υπογραμμίζοντας πως «οι φίλοι μας δεν μιλούν στον Τύπο – και γι’ αυτό παραμένουν φίλοι μας».

«Για όσους ζουν διαρκώς στο προσκήνιο, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχουν χώροι όπου η ιδιωτική ζωή γίνεται σεβαστή», τόνισε στη γραπτή του δήλωση.

Η δίκη ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου και αναμένεται να διαρκέσει περίπου εννέα εβδομάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / WSJ: Τα κράτη του Κόλπου άρουν τους περιορισμούς για την επιχείρηση «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την επανέναρξη της αμερικανικής επιχείρησης καθοδήγησης και επίβλεψης πλοίων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι η μετανάστευση έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε «εκκολαπτήριο» τρομοκρατίας

«Ως γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού και των αξιών του, η Ευρώπη πρέπει να δράσει τώρα και να σταματήσει τη σκόπιμη παρακμή της», σημειώνεται σε σχετικό κείμενο
THE LIFO TEAM
ΜΠΟΝΙ ΤΑΙΛΕΡ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΩΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Διεθνή / Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα η Μπόνι Τάιλερ μετά από επέμβαση στο έντερο

Την Τετάρτη είχε γίνει γνωστό ότι η τραγουδίστρια υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση στο έντερο, με την αρχική ανακοίνωση να αναφέρει ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ότι η ίδια αναρρώνει
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM