Νετανιάχου: «Θα δώσω νέες εντολές στον στρατό» – Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας για τη Γάζα

Νετανιάχου: «Θα δώσω νέες εντολές στον στρατό» – Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας για τη Γάζα Facebook Twitter
Μπενιαμίν Νετανιάχου/ Φωτ.: EPA
0

Την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ενώ πρώην αξιωματούχοι καλούν τον Τραμπ να παρέμβει για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί το συμβούλιο ασφαλείας, προκειμένου να εξεταστούν τα επόμενα βήματα των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως σημείωσε, στόχος είναι η πλήρης επίτευξη των στρατιωτικών στόχων που έχει θέσει το Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου.

«Πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι, να πολεμάμε ενωμένοι, για να πετύχουμε όλους τους στόχους μας: την ήττα του εχθρού, την απελευθέρωση των ομήρων μας και τη διασφάλιση ότι η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Στη γραπτή του δήλωση, δεν διευκρίνισε την ακριβή ημερομηνία της συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας.

Έκκληση πρώην επικεφαλής Μοσάντ και Σιν Μπετ στον Τραμπ: «Σταματήστε τον πόλεμο»

Την ίδια ώρα, 600 πρώην ανώτατοι αξιωματικοί του ισραηλινού τομέα ασφαλείας, μεταξύ των οποίων τρεις πρώην αρχηγοί της Μοσάντ, πέντε πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ και τρεις πρώην αρχηγοί του γενικού επιτελείου στρατού, συνυπογράφουν δημόσια επιστολή με την οποία καλούν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να ασκήσει πίεση στον Νετανιάχου ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα.

Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα και φέρει την υπογραφή του κινήματος «Διοικητές για την Ασφάλεια του Ισραήλ» (Commanders for Israel’s Security – CIS), το οποίο αποτελείται από πρώην επικεφαλής της κατασκοπείας, του στρατού, της αστυνομίας και από διπλωμάτες. Το αίτημα των υπογραφόντων είναι σαφές: «Σταματήστε τον πόλεμο στη Γάζα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM