Τηλεφωνικό τετ α τετ Τραμπ - Πούτιν για Μέση Ανατολή και Ουκρανία

Τηλεφωνικό τετ α τετ Τραμπ - Πούτιν για Μέση Ανατολή και Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου © Getty Images
0

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν σήμερα για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις προοπτικές ειρήνης στην Ουκρανία, σε μια τηλεφωνική συνομιλία που χαρακτηρίστηκε ως «ουσιαστική και χρήσιμη» από πηγές του Κρεμλίνου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας περίπου 50 λεπτών, με βασικό αντικείμενο τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ.

Σύμφωνα με τον Ουσακόφ, ο Πούτιν ενημέρωσε τον Τραμπ για τις πρόσφατες συνομιλίες του με τους ηγέτες του Ιράν και του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας τη ρωσική καταδίκη των ισραηλινών επιθέσεων κατά του Ιράν και εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, και οι δύο ηγέτες δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ ο Τραμπ χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιοχή «πολύ ανησυχητική», αναγνωρίζοντας ωστόσο την «αποτελεσματικότητα» των ισραηλινών πληγμάτων σε ιρανικούς στόχους.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο ουκρανικό ζήτημα, με τον Πούτιν να επαναλαμβάνει τη διάθεση της Μόσχας να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, ειδικά μετά τις τελευταίες ανταλλαγές αιχμαλώτων που συμφωνήθηκαν στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης. Ο Ουσακόφ χαρακτήρισε τη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών «ουσιαστική και χρήσιμη».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM