Καρλ Λάγκερφελντ: Σε δημοπρασία 80 δημιουργίες του για τον οίκο Chloé

Καρλ Λάγκερφελντ: Σε δημοπρασία 80 δημιουργίες του για τον οίκο Chloé Facebook Twitter
Φωτογραφία του Καρλ Λάγκερφελντ / Getty Images
0

Τουλάχιστον 80 δημιουργίες από τη συλλογή του Καρλ Λάγκερφελντ, αναμένεται να δημοπρατηθούν στο Παρίσι, στο τέλος του μήνα.

Πρόκειται για δημιουργίες από την ιδιωτική συλλογή του αείμνηστου Καρλ Λάγκερφελντ, για τον οίκο Chloé, οι οποίες αναμένεται να πωληθούν σε δημοπρασία που διοργανώνεται από τον Bonhams.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δημοπρασία αφορά μία ιστορικά σημαντική γκαρνταρόμπα που περιλαμβάνει περίπου 80 φορέματα και σύνολα του διάσημου Γερμανού σχεδιαστή της περιόδου 1974 - 1983, η οποία θα παρουσιαστεί στο Bonhams Cornette de Saint Cyr στις 3 με 9 Ιουλίου του 2025.

Εκεί οι λάτρεις της μόδας, οι ιστορικοί, αλλά και οι θαυμαστές του Λάγκερφελντ θα μπορούν να δουν από κοντά τα σημαντικά σχέδια του.

Στην κορυφή της δημοπρασίας βρίσκεται ένα βραδινό φόρεμα από μεταξωτό ιβουάρ κεντημένο φόρεμα Chloé, από την κολεξιόν Prêt-à-Porter, Άνοιξη-Καλοκαίρι 1984. Το φόρεμα με στρογγυλή λαιμόκοψη, κοντά μανίκια, με ντραπέ εφέ και χρυσές πούλιες ήταν από την τελευταία συλλογή του Καρλ Λάγκερφελντ για τον Chloé το 1983, πριν αποχωρήσει για τον οίκο Chanel. Η εκτιμώμενη τιμή πώλησής του είναι 1.200-1.500 ευρώ.

Από την κολεξιόν Prêt-à-Porter του 1978 πωλούνται βραδινό φόρεμα και κάπα κεντημένη με αστέρια από στρας. Η τιμή του συνόλου ανέρχεται σε 800-1.200 ευρώ. Ένα βραδινό φόρεμα Chloé από την κολεξιόν Prêt-à-Porter, Φθινόπωρο-Χειμώνας 1983 από μαύρο μετάξι με ντεκολτέ που συγκρατείται από λεπτές τιράντες κεντημένες με στρας που καταλήγουν σε δύο κορδόνια στην πλάτη, φαρδιά φούστα και ζώνη εκτιμάται ότι θα πωληθεί στην τιμή των 700-1.000 ευρώ.

«Η δημοπρασία αποτελεί φόρο τιμής στον Καρλ Λάγκερφελντ με μια υποδειγματική συλλογή σχεδίων από τα πρώτα του χρόνια στον Chloé, που παρουσιάζονται παράλληλα με πρωτοποριακές εμφανίσεις από την τελευταία του συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 1984 για τον οίκο. Υπό τη δημιουργική διεύθυνση του Καρλ Λάγκερφελντ ο Chloé εισήλθε σε μια χρυσή εποχή, διευρύνοντας τα όρια του prêt-à-porter με τολμηρές, αφηγηματικές συλλογές.

»Από αιθέρια φορέματα και ρομαντικές σιλουέτες μέχρι έντονα, σουρεαλιστικά σ΄χεδια, αυτά τα ενδύματα αποτελούν παράδειγμα της απαράμιλλης ικανότητας του να συνδυάζει την κομψότητα με την καινοτομία» αναφέρει ο Ιμπέρ Φελμπάκ, διευθυντής του τμήματος Μόδας και Αξεσουάρ στον οίκο Bonhams Cornette de Saint Cyr στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται πως ο Καρλ Λάγκερφελντ ανέλαβε τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο του Chloé το 1966 και εργάστηκε εκεί μέχρι το 1983. Στη συνέχεια συνεργάστηκε ξανά με τον οίκο για δεύτερη φορά το 1992, ενώ αποχώρησε οριστικά το 1997.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM
Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Πολιτισμός / Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν ζωντανά για την εκπομπή, καθώς η Τέιλορ Σουίφτ μίλησε για τη σχέση της με τον Τράβις, τα «κρυμμένα στοιχεία» που ενσωματώνει στα τραγούδια της, αλλά και για την ενασχόλησή της με το... ψωμί
LIFO NEWSROOM
Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Οι επανεκδόσεις της πρώτης περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ, του «Dr. No», και του εξαιρετικού ψυχολογικού θρίλερ του Ρόμαν Πολάνσκι «The Tenant» ξεχωρίζουν εύκολα από το πρόγραμμα της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Έντεκα χρόνια από την ημέρα που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έβαλε τέλος στη ζωή του

Πολιτισμός / Ρόμπιν Γουίλιαμς: 11 χρόνια από την ημέρα που έβαλε τέλος στη ζωή του

Το «θαλάσσιο τέρας με τα 50 πλοκάμια», όπως χαρακτήρισε η σύζυγός του τη σπάνια μορφή άνοιας που τον βασάνιζε, και το τελευταίο τους βράδυ, λίγο πριν ο ηθοποιός βάλει τέλος στη ζωή του
LIFO NEWSROOM