Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση Facebook Twitter
Ο Λάιλ (δεξιά) και ο Έρικ Μενέντεζ (αριστερά) είχαν καταδικαστεί το 1996 σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης / Φωτ: Getty
0

Οι αδελφοί Μενέντεζ πλησιάζουν σε πιθανή αποφυλάκιση, καθώς δικαστής μείωσε τις ποινές τους για τη δολοφονία των γονιών τους.

Ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ είχαν καταδικαστεί το 1996 σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για τη δολοφονία των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ, στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς το 1989.

Την Τρίτη, ο δικαστής Μάικλ Τζέζικ του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας Λος Άντζελες μείωσε τις ποινές τους από ισόβια χωρίς αποφυλάκιση σε 50 χρόνια έως ισόβια, καθιστώντας τους έτσι επιλέξιμους για αποφυλάκιση υπό όρους, σύμφωνα με τον νόμο της Καλιφόρνια για νεαρούς παραβάτες, καθώς είχαν διαπράξει το έγκλημα πριν κλείσουν τα 26 έτη.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, οι αδελφοί εμφανίστηκαν μέσω βιντεοκλήσης από τη φυλακή και ο Λάιλ δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου: «Σκότωσα τη μητέρα και τον πατέρα μου. Δεν δίνω δικαιολογίες ούτε απολογίες. Ο αντίκτυπος των βίαιων πράξεών μου στην οικογένειά μου είναι ανείπωτος». Ο Έρικ ανέλαβε επίσης την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του, λέγοντας πως «δεν άξιζαν όσα τους έκανα».

Διαβάστε: Αδελφοί Μενέντεζ: Από τη δολοφονία των γονιών τους, στο Netflix και την Κιμ Καρντάσιαν

Ο δικαστής Τζέζικ τόνισε ότι δεν αποφασίζει ο ίδιος για την αποφυλάκισή τους, αλλά πιστεύει πως οι αδελφοί έχουν εκτίσει αρκετό χρόνο για να δικαιούνται αυτή την ευκαιρία. Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για να εξεταστεί η αποφυλάκισή τους από το Συμβούλιο Αποφυλάκισης της Καλιφόρνια, το οποίο θα αποφασίσει τελικά αν θα αφεθούν ελεύθεροι. Μέχρι τότε, θα παραμείνουν στη φυλακή.

Κατά την αρχική δίκη, οι εισαγγελείς υποστήριζαν ότι οι αδελφοί σκότωσαν τους γονείς τους για να κληρονομήσουν μια μεγάλη περιουσία, ενώ η υπεράσπιση ισχυριζόταν ότι ενήργησαν σε αυτοάμυνα μετά από χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα τους. Οι ίδιοι οι Μενέντεζ έχουν διατηρήσει την εκδοχή της κακοποίησης από την αρχή της υπόθεσης.

Η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο πέρυσι με τη δημοφιλή σειρά και το ντοκιμαντέρ του Netflix που αναφέρουν την ιστορία τους, προκαλώντας νέο ενδιαφέρον και υποστηρικτές να ταξιδεύουν για να παρακολουθήσουν τις ακροάσεις.

Συνοπτικά, η μείωση των ποινών των αδελφών Μενέντεζ από ισόβια χωρίς αποφυλάκιση σε 50 χρόνια έως ισόβια τους καθιστά πλέον επιλέξιμους για αποφυλάκιση υπό όρους, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεσή τους μετά από 35 χρόνια φυλάκισης.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM