Πούτιν: Η Ρωσία ανακατέλαβε το Κουρσκ - «Το Κίεβο απέτυχε»

Πούτιν: Η Ρωσία ανακατέλαβε το Κουρσκ - «Το Κίεβο απέτυχε» Facebook Twitter
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν Φωτ: EPA
0

Η Ρωσία ανέκτησε τον έλεγχο του Κουρσκ, της παραμεθόριας περιοχής όπου η Ουκρανία εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση πέρυσι, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η περιπέτεια του καθεστώτος του Κιέβου απέτυχε πλήρως», δήλωσε ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Η πλήρης ήττα του εχθρού μας κατά μήκος της συνοριακής περιοχής του Κουρσκ δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για περαιτέρω επιτυχίες των στρατευμάτων μας και σε άλλες σημαντικές περιοχές του μετώπου».

Ο Ρώσος πρόεδρος έλαβε μια αναφορά από τον επικεφαλής αξιωματικό του ρωσικού στρατού, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εκδιωχθεί από το τελευταίο τμήμα της περιοχής του Κουρσκ που κατείχαν από μια επίθεση τον Αύγουστο του 2024.

Ο ίδιος τόνισε στον Πούτιν τον ρόλο που έπαιξαν οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες στις ρωσικές στρατιωτικές επιτυχίες στο Κουρσκ.

Την ίδια ώρα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο σήμερα στη Ρώμη, πριν από την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, την ώρα που οι ΗΠΑ εντείνουν τις πιέσεις για την επίτευξη μιας εκεχειρίας ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία σύντομα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που επικαλείται το Sky News, οι δυο πρόεδροι είχαν μια «πολύ παραγωγική συζήτηση» και συμφώνησαν για περαιτέρω συνομιλίες μετά τη τελετή.

«Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντησή τους θα ακολουθήσουν», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM