Ο πόλεμος του αλκοόλ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με δασμό 200% στο κρασί ως αντίποινα για το ουίσκι

Ο πόλεμος του αλκοόλ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με «χαράτσι» 200% στο κρασί εάν δεν καταργήσει τους δασμούς για το ουίσκι Facebook Twitter
Φωτ: Pixabay
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πέμπτη να επιβάλει έναν τεράστιο δασμό στα ευρωπαϊκά αλκοολούχα ποτά, ως απάντηση στα αντίποινα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους δασμούς του για τον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Σε ανάρτηση στο Truth Social, ο Τραμπ είπε ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλει δασμό 200% στα αλκοολούχα ποτά από την ΕΕ, εκτός εάν ανακαλέσει τον δασμό 50% που επέβαλε η ευρωπαϊκή κυβέρνηση την Τετάρτη στο αμερικανικό ουίσκι.

«Εάν αυτός ο δασμός δεν αφαιρεθεί αμέσως, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν σύντομα δασμό 200% σε όλα τα κρασιά, τις σαμπάνιες και τα αλκοολούχα ποτά που προέρχονται από την Γαλλία και άλλες χώρες της Ε.Ε.», είπε ο Τραμπ και πρόσθεσε «Αυτό θα είναι υπέροχο για τις επιχειρήσεις κρασιού και σαμπάνιας στις ΗΠΑ».

Η απάντηση της Αμερικής στην απάντηση της Ευρώπης στους δασμούς της Αμερικής μέσα σε 36 ώρες δείχνει πώς οι εμπορικοί πόλεμοι μπορούν γρήγορα να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Αφού οι δασμοί 25% του Τραμπ στο αλουμίνιο και τον χάλυβα τέθηκαν σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το πρωί, η ΕΕ απάντησε αμέσως σε αυτό που αποκάλεσε «αδικαιολόγητη» εμπορική δράση. Τα αντίμετρα της ΕΕ περιελάμβαναν δασμούς σε αμερικανικά αγαθά αξίας 26 δισεκατομμυρίων ευρώ (28 δισεκατομμυρίων δολαρίων), συμπεριλαμβανομένων δασμών σε σκάφη, μπέρμπον και μοτοσικλέτες. Τα μέτρα, τα οποία πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο, είναι «άμεσα και αναλογικά», ανέφερε σε δήλωσή της.

Η αμερικανική βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών είπε την Τετάρτη ότι προετοιμαζόταν για τους δασμούς αντιποίνων.

Οι δασμοί 50% της ΕΕ στα αμερικανικά οινοπνευματώδη ποτά είναι «βαθιά απογοητευτικοί και θα υπονομεύσουν σοβαρά τις επιτυχημένες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση των εξαγωγών αμερικανικών οινοπνευματωδών ποτών στις χώρες της ΕΕ», δήλωσε ο Κρις Σουόνγκερ, διευθύνων σύμβουλος του Συμβουλίου Αποσταγμένων Οινοπνευματωδών Ποτών των Ηνωμένων Πολιτειών (DISCUS), σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο Τραμπ είπε την Τετάρτη στο Οβάλ Γραφείο ότι θα απαντούσε στους δασμούς αντιποίνων της ΕΕ. «Φυσικά και θα απαντήσω», είπε ο Τραμπ.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ αποκάλεσε την ΕΕ «μία από τις πιο εχθρικές και καταχρηστικές φορολογικές και δασμολογικές αρχές στον κόσμο, η οποία δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να εκμεταλλευτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες» και αποκάλεσε τον δασμό αντιποίνων που επέβαλε στο αμερικανικό μπέρμπον «άθλιο».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM
KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM